Rodi

Fernandel heropent met nieuwe collectie aan Gedempte Gracht

Andy Tersmette en Jeroen Kleiboer van Fernandel Schagen. (Foto: Vincent de Vries / RM)

SCHAGEN - Waar de Schager Kermis voor velen vooral plezier oplevert, zag ondernemer Andy Tersmette zaterdag 16 juni bijna zijn zaak ten onder gaan. Een aangestoken brand bij bakkerij Jonker zorgde voor een dusdanige rookschade dat Fernandel Schagen sindsdien noodgedwongen de deuren moest sluiten. Tijdelijk weliswaar, maar de brand liet wel zijn sporen na bij Andy. "Mijn eerste gedachte was dat het klaar was, maar na goed overleg met mijn partner en inmiddels compagnon Jeroen Kleiboer hebben we besloten om vol frisse moed verder te gaan. Sinds begin augustus kan de modebewuste man weer bij Fernandel Schagen terecht voor exclusieve én betaalbare kleding".


De afgelopen tijd ontsierden plakkaten de ruiten van Fernandel Schagen. Nog geen jaar open en nu al gesloten, Andy had het er lastig mee. "Het is ontzettend zuur om je winkel zo te moeten zien. De volledige inventaris was niet meer te verkopen. Alles is opgekocht door de verzekering, maar vanzelfsprekend niet voor een courante prijs".

Samen

Het noodlot zorgde echter ook voor een positieve verandering in de bedrijfsvoering van Fernandel. "Ik werkte al een tijdje met Andy bij Fernandel Menswear in Bergen en was toe aan een verandering", vertelt Jeroen. "De droom om eigen ondernemer te worden was er al langer en doordat ik mede-eigenaar van Fernandel Schagen ben geworden is dat uitgekomen. Ik ben vanaf 1 augustus het gezicht van Fernandel Schagen, waarbij Andy zich in eerste instantie richt op de winkel in Bergen zal hij ook regelmatig te vinden zijn in Schagen. Maar we doen het bovenal samen met steun van ons goede team."
Betaalbaar

Bij Fernandel Schagen kunnen zowel tieners al modebewuste zestigers terecht voor exclusieve kleding voor een betaalbare prijs. Jeroen: "We voeren aansprekende merken en zijn juist uniek door onze collectie die nergens in de omgeving van Schagen te krijgen is. Medio september pakken wij groots uit om de heropening te vieren met onze klanten." Naast vrijetijdskleding kunnen mannen prima slagen bij Fernandel Schagen voor sneakers, riemen, tassen, een unieke parfumlijn voor mannen, geursprays en -kaarsen voor in huis.
Fernandel Schagen is te vinden aan Gedempte Gracht 52 in Schagen. Zie voor meer informatie: www.fernandel.nl, de Facebook-pagina van Fernandel Schagen en Instagram.

Artikel geplaatst op vrijdag 03 augustus 2018 - 08:50