Rodi

Yardenhuis van Schagen

Het crematorium heeft als nieuwe naam yardenhuis van Schagen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Yardenhuis van Schagen is de nieuwe naam van het crematorium in Schagen. Een plek om samen te komen om afscheid te nemen van een dierbare, om een dierbare te gedenken en een plek om een lezing of rondleiding bij te wonen.


De landelijke ligging bij Schagen en de sfeervolle inrichting van de ruimtes zorgen er voor dat men in alle rust afscheid kan nemen van een dierbare. Verscholen in het groen aan de overzijde van de vijver ligt de unieke buitenaula. Hier kan het afscheid plaatsvinden in de openlucht. De aula binnen is in geval van slecht weer natuurlijk gewoon beschikbaar.
De locatie biedt mogelijkheden om met muziek en beeld een eigen sfeer te creëren, zodat het afscheid precies wordt zoals men het voor ogen heeft. Hierbij is de overtuiging dat een goed afscheid nabestaanden verder helpt.
Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij een afscheidsdienst? Van maart tot en met november is er bij yardenhuis van Schagen iedere eerste dinsdag van de maand een rondleiding. Zij laten de ruimtes zien aan belangstellenden en leggen onder andere uit waar het crematorium op moet letten, zodat zij binnen de wet op de lijkbezorging hun werk kunnen doen. Ook is er natuurlijk ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Dit jaar zijn er nog twee rondleidingen namelijk dinsdag 2 oktober en dinsdag 6 november. Vanaf 19.00 uur binnenlopen en om 19.30 uur begint de rondleiding tot 21.00 uur.
Ook is er dit jaar weer een herinneringsavond, Tijdens de herinneringsavond 'Allerzielen' is het terrein van yardenhuis van Schagen omgetoverd tot een bijzondere gedenkplek, waar men een dierbare kan herdenken en het leven kan vieren. Hierbij is het raadzaam om een warme jas en stevige schoenen te dragen. De route is ongeveer 950 meter en loopt deels over een grindpad. Deze avond is zaterdag 27 oktober vanaf 18.00 tot 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en men is van harte welkom!
Yardenhuis van Schagen is te vinden aan Haringhuizerweg 3 in Schagen, tel. 088-9273820.

Artikel geplaatst op donderdag 27 september 2018 - 09:43