Rodi

Bockbiertocht Schagen

Neem zondag 4 november deel aan de vierde Bockbiertocht van Schagen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Tien horecabedrijven rondom de kerk in Schagen houden zondag 4 november voor de vierde maal een Bockbiertocht. Na het succes van de vorige edities waar ze 180, 400 en vorig jaar zelfs 625 deelnemers mochten verwelkomen, verwachten de ondernemers dit jaar wederom een grote opkomst.


Bockbier is een echt seizoensbier, in de lente is er de blonde variant maar tussen oktober en februari bestaat er de donkere variant. Het lekkerste drinkt men een Bockbier van `t fust, waaruit op deze dag dus ook veelvuldig wordt getapt.
Op een gezellige tocht langs de tien deelnemende bedrijven kunnen deelnemers de verschillende soorten Bockbier proeven. Bij elke zaak krijgt men ook een heerlijk hapje bij het Bockbier geserveerd. De deelnemende bedrijven zijn: `t Noord, `t Geveltje, PAND 5, Piet Pann, De Smidse, Wonders, de Posthoorn, Alpha, `t Heremetijdje en de Bierkade. In een aantal zaken wordt de Bockbiertocht aangekleed met live-muziek of een speciaal menu.
De verschillende soorten Bockbier die worden geserveerd zijn onder andere: Amstel Bockbier, Brand dubbel Bock, Jopen Bock, Heineken tarwe Bock, Texels Bock, Brugse Zot, Steenbruggen, Hertog Jan en nog verrassend veel andere heerlijke Bockbieren!
De kosten voor een stempelkaart zijn € 30,-. Deze zijn in de deelnemende bedrijven te koop. Hiervoor krijgt elke deelnemer tienmaal een verschillend Bockbiertje en tien keer een hapje. De Bockbiertocht begint zondag 4 november om 14.00 uur en de tocht duurt tot 20.00 uur. Tot dan!

Artikel geplaatst op donderdag 18 oktober 2018 - 14:03