Rodi

Escape Room Schagen opent Chocoladefabriek

(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Escape Room Schagen, dat vorig jaar haar deuren opende in Schagen heeft een nieuwe kamer geopend, The Chocolate Factory. Sinds augustus is die nieuwe kamer open voor publiek en dat is letterlijk en figuurlijk smullen voor alle avontuurlijke chocoladefans.


Lisanne Kuilman, eigenaresse van evenementenbureau Liz Eents en tevens het creatieve brein achter de escape rooms, steekt van wal: "Bezoekers zijn nog altijd onverminderd enthousiast over onze kamer Space Lab maar het werd tijd voor iets nieuws en een uitbreiding kon dan ook niet meer op zich laten wachten." Lisanne wil nog niet te veel verklappen maar licht natuurlijk wel een tipje van de sluier op: "De nieuwe kamer is gebaseerd op de 'Chocolate Factory' van Willy Wonka oftewel Sjakie en zijn chocoladefabriek. Zijn neef Sammy Sweettooth heeft een fabriek in Schagen en maakt hier zijn befaamde bonbons, waarvan het recept uiteraard geheim is. De opdracht aan de spelers is om dit recept te stelen." Lisanne adviseert om niet met een volle maag aan het spel te beginnen want er valt meer dan genoeg te snoepen. Lisanne: "Dit spel heeft een vrolijk thema en is geschikt voor alle leeftijden. We kunnen de kamer in niveau aanpassen, waardoor zowel de ervaren spelers als beginners, families en kinderen het spel kunnen spelen.”

Vrolijk thema

Dat Lisanne een heel creatieve geest heeft, wordt met de opening van de nieuwe kamer wel duidelijk. Alle ideeën komen grotendeels van haar zelf. "Wij als Escape Rooms Schagen, wilden graag een kamer maken die vrolijk is en qua thema een breed publiek aanspreekt. Er zijn veel escape rooms met dood en verderf, horror en oorlog. En wij vonden het tijd voor een echte vrolijke noot. Heel anders dan onze eerste kamer 'Space Lab', maar wel weer met veel aandacht voor het decor. Ook nu heeft Props, een professionele decorbouwer, het decor weer gebouwd. Voor de ruwbouw, elektra en techniek hebben we opdracht gegeven aan lokale ondernemers.”
Top 10

Afgelopen april werden ze bij Escape Room Schagen verrast met een plaats in de top 10 van Escape Rooms Nederland. Met een zekere trots vertelt Lisanne hierover. “Er zijn in Nederland zo’n 700 escape rooms verdeeld over 450 locaties en sinds een paar maanden staan wij met onze eerste room Space Lab in de top 10 van 'Persoonlijke favorieten van Escape Rooms Nederland', een grote eer. De top 10 is gebaseerd op net dat beetje extra ten opzicht van veel andere locaties. Het was ons doel om die top 10 te bereiken, en het is gelukt.” Kleine maar ook grotere groepen weten Escape Room Schagen te vinden. “Doordat we Space Lab twee keer hebben gebouwd is het mogelijk om tegen elkaar te strijden en met onze gezellige bar erbij kan je met een grote groep makkelijk een aantal uren volledig verzorgd bij ons verblijven.”
Kijk voor meer informatie op: www.escaperoomschagen.nl. Tel. 0224-422123 of mail naar info@escaperoomschagen.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 19 oktober 2018 - 10:41