Rodi

'In projecten vinden wij de uitdaging'
Rens Electronics heeft specialistische kennis in huis

Piet Rens van Rens Electronics. (Foto: Vincent de Vries / RM)

SCHAGEN - Waar Piet Rens ooit in de schuur van zijn ouders hobbymatig bezig was in Groenveld, is zijn onderneming 35 jaar later uitgegroeid tot Rens Electronics met specialistische kennis in huis. "Wij bouwen alles zelf. Juist in specifieke projecten voor klanten vinden wij de uitdaging. Dan is het zaak om er achter te komen wat ze nodig hebben én hoe ze de apparatuur op de beste manier kunnen gebruiken", vertelt Rens.


Sinds jaar en dag is Rens Electronics gevestigd aan Molenstraat 32 in Schagen. Wat klein begon, groeide steeds verder uit. Of zoals Rens het bescheiden uitlegt: "In het begin huurden we alleen de benedenverdieping voor de verkoop van elektronica onderdelen. De zaak was zo klein, dat we er nauwelijks wat konden neerzetten. Rond 1995 kreeg ik de kans om het pand te kopen en gaandeweg hebben we het mooi in kunnen richten", terwijl hij de compleet gereviseerde versterkers toont die tegenwoordig bijna niet meer te krijgen zijn in combinatie met boxen van Philips die vroeger in België gemaakt werden.
De specialistische kennis van Rens en zijn medewerkers komt voort uit liefhebberij. Zo is er in de showroom een discohoek, waar de eigenaar graag toont wat hij precies bedoelt als hij het over goed geluid heeft. "Een goede discotheek of café moet ook investeren in het geluid. Als ik 'm in het laag zet, dan moet je de bas echt voelen. De kast van de regelversterker hebben we zelf gebouwd, waarbij we gelijk de mogelijkheid hebben aangegrepen om een antenne te plaatsen die het gebruik van een draadloze microfoon mogelijk maakt."
De specifieke kennis die Rens Electronics in huis heeft, is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. "Wij hebben klanten uit Katwijk, Amsterdam enzovoort. Zij vinden ons via onze website, maar kiezen er toch voor om langs te gaan. Hoewel wij een webshop hebben, zijn er genoeg klanten die graag langskomen om te kijken naar de apparatuur die wij verkopen. De combinatie van onze winkel, webshop en onze servicedienst maakt dat wij een sterke dienstverlening kunnen verlenen."
Rens Electronics is te vinden aan Molenstraat 32 in Schagen, tel. 0224-298989. Zie voor meer informatie: www.rens-electronics.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 09 november 2018 - 13:07