Rodi

Jan Groot Elektro viert 90 jarig bestaan

Het team van Jan Groot Elektro. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Jan Groot Elektro zit al sinds 1928 op de laan in Schagen. Jan Groot senior begon als smid voor zichzelf in de smederij maar toen de radio kwam specialiseerde hij zich als de Radio dokter van Schagen. Inmiddels is het bedrijf al twee keer van vader op zoon overgegaan en de vierde generatie staat al weer in de startblokken.


Het begon zoals gezegd als smederij op de laan met toen nog de Laansloot waar de beurtschippers lagen afgemeerd. Sindsdien is er veel verandert, zowel op de Laan als met de smederij waar vroeger het smidsvuur branden en een travalje stond om de paarden te beslaan.
De oude smederij heeft plaats gemaakt voor een moderne winkel in elektronica en huishoudelijke apparaten en de Laansloot is inmiddels gedempt. Het enige wat wel gebleven is, is de bediening zoals dat destijds heette of de dienst na verkoop, tegenwoordig service genoemd. Dat betekent dat als men iets koopt, het gratis bezorgd en aangesloten wordt en de monteur pas weg gaat , als alles werkt. En wanneer men per ongeluk op een verkeerd knopje gedrukt heeft, of het nieuwe apparaat nog niet zo goed begrijpt, dan komen ze gewoon nog even gratis langs. Zo ging dat vroeger en zo gaat dat nu nog steeds.
Ook wordt het oude apparaat en de verpakking van het nieuwe apparaat mee retour genomen en het apparaat wordt gratis op een verdieping geplaatst of opgehangen zoals de klant dat wenst. En mocht er onverhoopt iets defect gaan dan staat de eigen technische dienst snel voor hen klaar om het defect weer op te lossen.
Het bedrijf is wel mee gegaan met de tijd want alles is nu geautomatiseerd en er is een website waar men alle apparaten die het bedrijf verkoopt op terug kan vinden.
En wie jarig is trakteert, dus kijk op www.jangrootelektro.nl voor alle jubileum-aanbiedingen. Welkom bij Jan Groot Elektro op Laan 13 in Schagen, tel. 0224-212462.

Artikel geplaatst op vrijdag 09 november 2018 - 10:38