Rodi

Fietsliefhebbers smullen tijdens Beukers Bike Weekend

Bezoek zaterdag 17 en zondag 18 november het Beukers Bike Weekend. (Foto: aangeleverd)

PETTEN - Beukers Bike Centre houdt zaterdag 17 en zondag 18 november de 21e editie van de race en mountainbike show in Petten. Zowel zaterdag als zondag tonen meewerkende fabrikanten en importeurs van 10.00 tot 17.00 uur de nieuwste snufjes op fietsgebied.


Fietsmerken zoals Cannondale, Storm (onder andere strandbikes), Bianchi, American Eagle, Colnago, Scott, Trek en Cervelo zijn er met veel 2019 modellen. Maar ook bekende merken als Mavic en 9thWave (wielen), Shimano en Rotor (de nieuwste onderdelen), GripGrab (onder andere hand- en overschoenen), Matong (custom kleding), Named (sportvoeding) en Wahoo (trainers en fietsnavigatie) zijn aanwezig op deze unieke show voor de sportieve fietser.
In je huiskamer een klim op fietsen terwijl je fiets meebeweegt, of de tegenwind echt voelen door middel van een Smart ventilator? Dat kan met de Wahoo Climber en Headwind! En wil je dan ook nog online tegen elkaar fietsen met tegenstanders vanuit de hele wereld? Dan is het online programma Zwift echt iets voor jouw!
Als sporter vraag je nogal wat van je lichaam. Of je nu topsporter bent of op recreatief niveau sport, een gezonde en gevarieerde voeding is ontzettend belangrijk. Heb je vragen op voedingsgebied of ben je benieuwd naar je vetpercentage en spiermassa? Diëtiste Louise Groot is beide dagen aanwezig om je te adviseren!
Niks vervelender dan zadelpijn! Als één van de eerste in de regio kun je bij Beukers Bike Centre een 3D zadeldrukmeting laten uitvoeren. Tijdens de meting is informatie te zien over de drukverdeling op het zadel en kan er bepaald worden welk model en type zadel het meest geschikt is.
Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland een strandcriterium georganiseerd die tevens mee telt voor het ATB Top Noord Holland klassement. Het strandcriterium is ook uitermate geschikt voor diegene die ook het 'wedstrijdgevoel' eens willen meemaken. Ook voor de jeugd tot en met 14 jaar is (onder leiding van WV West-Frisia) op het terrein van de Watersnip een mooi parkoers uitgezet waar zij de strijd met elkaar kunnen aangaan. Vanaf 9.45 uur wordt er gestart met de jeugd, het strandcriterium gaat om 9.30 uur van start bij strandpaviljoen Zee & Zo.
Tijdens het Bike Weekend zijn er zeer scherpe aanbiedingen. Topkwaliteit helmen, schoenen, kleding, banden en nog veel meer wordt er aangeboden tegen opruimingsprijzen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar het Beukers Bike Weekend op recreatiepark de Watersnip in Petten. Toegang en parkeren is gratis. Zie www.beukersbikecentre.nl/beukersbikeweekend voor meer informatie.

Artikel geplaatst op woensdag 14 november 2018 - 14:25