Rodi

Het verhaal van de gebroeders Pronk Vuurwerk

De gebroeders Pronk zijn vanuit hun grote passie voor vuurwerk zelf vuurwerk gaan ontwerpen en importeren. (Foto: aangeleverd)

't RIJPJE - “Hier kan het toch niet zijn?”, is het eerste wat je denkt als je de rustige landweg tussen Tuitjenhorn en Sint Maarten oprijdt. Maar na slechts een paar tellen zie je de borden al staan van Pronk Vuurwerk. Het succesverhaal van twee broers die vanuit hun grote passie voor vuurwerk zelf vuurwerk zijn gaan ontwerpen en importeren. Het vuurwerk waarvoor de echte pyrofreaks vanuit heel Nederland naar ’t Rijpje toe rijden.


Richard Pronk (42) vertelt: ”21 jaar geleden begonnen we met vuurwerk verkopen in mijn hengelsportwinkel. Stiekem vooral omdat we zelf erg gek van vuurwerk waren. Tussen de verkopen door op 31 december probeerden we zelf veel vuurwerk uit.” Broer Bart Pronk (44) vult aan: ”In 2008 zijn we voor het eerst naar China gevlogen om zelf ons vuurwerk te laten maken. Wij vonden dat er iets miste in de consumentenmarkt en wilden proberen of we het zelf beter konden. Nou dat is gelukt. De stevige potten van Pronk Vuurwerk zijn een begrip in de Nederlandse vuurwerkmarkt met hun mooie kleuren en effecten. En doordat we deze zelf importeren kunnen we ze ook nog eens tegen zeer scherpe prijzen aanbieden.”
Het enthousiasme straalt van de broers af tijdens een gesprek in de vuurwerkshowroom bij Nipro Hengelsport. Als vuurwerk fan bevind je je hier in een waar paradijs. Nieuw dit jaar zijn de doorverbonden eventboxen. Kant en klaar in een stevige doos kun je met slechts 1x aansteken de 4x500 grams potten automatisch achter elkaar laten afgaan. De Pleasure Island, Ultra, Exit, Extreme box part 1 en part 2 en de Flashback zijn echt een vuurwerkshow op zichzelf. Voor de hele collectie kijk op pronkvuurwerk.nl.
De losse verkoop bij Nipro Hengelsport is open op 28 december van 08.00 tot 22.00 uur, 29 december van 08.00 tot 22.00 uur en op 31 december van 08.00 tot 17.00 uur.

Artikel geplaatst op woensdag 26 december 2018 - 10:29