Rodi

Acupunctuur Jan Oud, de blessure specialist

Bij een behandeling worden hele dunne naaldjes vrijwel pijnloos op specifieke energiepunten geplaatst waarbij meer dan vijftig klachten kunnen worden behandeld. (Foto: aangeleverd)

KOLHORN - De Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is gevestigd aan Kolhornerkade 3 in Kolhorn. Tevens heeft de praktijk een vestiging in Langedijk. Na als fysiotherapeut en manueel therapeut jaren (top)sporters te hebben behandeld en begeleid heeft Jan Oud zich ook als acupuncturist gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures.


"Met acupunctuur wordt niet alleen het symptoom van een blessure zoals pijn, zwelling of bewegingsbeperking aangepakt, maar ook eventuele onderliggende energie tekorten waardoor de blessure veel sneller herstelt", vertelt Jan Oud. "Zo zie ik veel mensen in mijn praktijk die bijvoorbeeld al langere tijd met een tenniselleboog, rug of schouderklacht rondlopen juist ook omdat de energie die verantwoordelijk is voor een goed herstel niet voldoende aanwezig is. Acupunctuur kan hiervoor de oplossing zijn. Bij een behandeling worden hele dunne naaldjes vrijwel pijnloos op specifieke energiepunten geplaatst waarbij meer dan vijftig klachten kunnen worden behandeld zoals migraine, vermoeidheid, slaapstoornissen, tenniselleboog, schouderklachten, rugklachten, gewrichtsklachten, darmklachten, rookverslaving, overgewicht, eczeem, stress, hooikoorts, overgangsklachten etc. Allerlei oorzaken, zowel lichamelijk als emotioneel, kunnen de energiestroom in het lichaam verstoren waardoor klachten ontstaan. Door behandeling van de acupunctuurpunten kan de energiestroom zich herstellen en klachten verdwijnen of verminderen. De acupunctuurpunten kunnen ook met een laser worden behandeld, een veilig en volledig pijnloos alternatief. Vooral voor kinderen of mensen met angst voor naaldjes is het een uitkomst. De praktijk beschikt ook over een computergestuurd meetsysteem dat opspoort waardoor klachten kunnen ontstaan en hoe deze zijn te verhelpen, een soort APK om uw lichaam gezond te houden."
Alles over acupunctuur en wat ermee behandeld kan worden is te lezen op www.acupunctuuroud.nl. De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed wanneer men aanvullend verzekerd is. Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar: tel. 0224-531853 of stuur een e-mail naar: acupunctuuroud@planet.nl.

Artikel geplaatst op zondag 28 mei 2017 - 07:00