Rodi

Acupunctuur Jan Oud
Hollandse nuchterheid en Chinese filosofie

Acupunctuur specialist Jan Oud aan het werk. (Foto: aangeleverd)

KOLHORN - Na als fysiotherapeut en manueel therapeut jaren (top)sporters te hebben behandeld en begeleid heeft Jan Oud zich in zijn praktijken in Kolhorn en Langedijk ook als acupuncturist gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures. Oud: "Hierbij wordt niet alleen het symptoom van een blessure zoals pijn, zwelling of bewegingsbeperking aangepakt, maar ook eventuele onderliggende energie tekorten waardoor de blessure veel sneller herstelt."


"Ook is de kans op herhaling of het chronisch worden van de klacht veel kleiner. Zo zie ik veel mensen in mijn praktijk die bijvoorbeeld al langere tijd met een tenniselleboog, rug of schouderklacht rondlopen juist ook omdat de energie die verantwoordelijk is voor een goed herstel niet voldoende aanwezig is. Acupunctuur kan hiervoor de oplossing zijn. Bij een behandeling worden hele dunne naaldjes vrijwel pijnloos op specifieke energiepunten geplaatst waarbij meer dan vijftig klachten kunnen worden behandeld zoals migraine, vermoeidheid, slaapstoornissen, tenniselleboog, schouderklachten, rugklachten, gewrichtsklachten, darmklachten, rookverslaving, overgewicht, eczeem, stress, hooikoorts, overgangsklachten etc. Allerlei oorzaken, zowel lichamelijk als emotioneel, kunnen de energiestroom in het lichaam verstoren waardoor klachten ontstaan. Door behandeling van de acupunctuurpunten kan de energiestroom zich herstellen en klachten verdwijnen of verminderen. De acupunctuurpunten kunnen ook met een laser worden behandeld, een veilig en volledig pijnloos alternatief. Vooral voor kinderen of mensen met angst voor naaldjes is het een uitkomst. Het laserlicht verbetert ook de doorbloeding , vermindert de zwelling en is ontstekingsremmend. Bij een blessure kan het prima worden gecombineerd met acupunctuur. De praktijk beschikt ook over een computergestuurd meetsysteem dat opspoort waardoor klachten kunnen ontstaan en hoe deze zijn te verhelpen, een soort APK om uw lichaam gezond te houden."
Kijk voor meer informatie op www.acupunctuuroud.nl of bel, tel. 0224-531853 of stuur een e-mail naar: acupunctuuroud@planet.nl. De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent.

Artikel geplaatst op zondag 10 september 2017 - 07:00