Rodi

Vijf redenen om voor infrarood verwarming te kiezen

(Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Infrarood verwarming is er in alle vormen en maten. Wat al die modellen met elkaar gemeen hebben? De eenvoud op het gebied van installatie en onderhoud. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Geen gas, geen stookolie, geen leidingen, waardoor er bij de installatie geen zware werken of installatiekosten komen kijken. Het enige dat men nodig heeft is een stopcontact en een beetje handigheid wanneer men het zelf wil ophangen. De infrarood verwarmingspanelen zijn te beheren met een handige thermostaat, zodat men dus ook per ruimte de gewenste temperatuur kan instellen.


Onderhoud voor de infrarood verwarmingspanelen is er eigenlijk niet. De panelen zijn zo gebouwd dat er een minimum aan slijtage is en ze zijn zo duurzaam dat ze zeker 25 tot 30 jaar zonder problemen verwarmen. Tussentijdse controles of onderhoudsbeurten zijn dus helemaal niet nodig!

Comfortabel

Iedereen kent wel het heerlijke gevoel van een warm zonnetje op een mooie zomeravond, dat is het gevoel dat infrarood verwarming geeft door de aangename stralingswarmte. Infrarood verwarming werkt op basis van elektromagnetische straling, een vergelijkbare straling als die van de zon, maar dan zonder schadelijke UV. Op het moment dat de infrarood panelen ingeschakeld worden, wordt je binnen enkele minuten volledig verwarmd.
Veilig en gezond

Hoewel de infrarood panelen onmiddellijk een aangename warmte geven, worden de panelen zelf nooit te warm. Zo worden brandgevaar en ongelukjes uitgesloten. Infrarood verwarming stoot geen CO uit, waardoor men geen schadelijke stoffen binnenkrijgt. Infrarood verwarming is een gezonde manier van verwarmen en zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit in de verwarmde ruimte.
Stijlvol

Infrarood verwarming heeft een stijl voor elke persoonlijkheid en elke ruimte, van glazen panelen tot decoratieve panelen, van spiegels tot krijtborden. Zo kiest men voor een mooi patroon in de slaapkamer, een schilderij voor in de woonkamer, een krijtbord in de keuken en een spiegel in de badkamer. Een ander voordeel is dat in vergelijking met de traditionele verwarmingselementen de infrarood verwarming een pak ruimte bespaart.
Duurzaam

Infrarood verwarming werkt niet op gas of andere fossiele brandstoffen, het wordt geactiveerd door elektriciteit en heeft een laag verbruik en een hoog rendement. Dat betekent dat men heel wat minder energie nodig heeft om het lekker warm te krijgen. Bovendien werkt het sneller en beter dan de traditionele verwarming.
Kom eens vrijblijvend langs bij de Warmteshop, Fazantstraat 17, Wieringerwerf. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken kan via tel. 06-57332597.

Artikel geplaatst op vrijdag 09 maart 2018 - 15:51