Rodi

VBO Makelaar: voldoende aanbod voor succesvolle Open Huizen Route

Van Lierop Adviesgroep. (Foto: aangeleverd)

BREEZAND - Het CBS heeft becijferd dat er in 22 jaar niet zoveel woningen zijn verkocht dan het afgelopen jaar. Dat betekent niet dat er geen aanbod meer zou zijn voor een Open Huizen Route. Tijdens de landelijke Open Huizen Route is er nog voldoende aanbod voor een succesvolle oriëntatie op de lokale woningmarkt. Zaterdag 7 april is het weer zover. Dan opent een aantal opdrachtgevers van Van Lierop Adviesgroep uit Breezand tussen 11.00 en 15.00 uur hun te koop staande woning voor een bezichtiging.


De tweedeling in de woningmarkt tussen de Randstad en de rest van Nederland is aan het verdwijnen. Terwijl het beschikbare woningaanbod in de Randstad onder druk staat, ziet brancheorganisatie VBO Makelaar dat middelgrote steden en de regio steeds meer in trek raken. De woningvraag verplaatst zich.
Een flink aantrekkende economie en de lage rente hebben de woningmarkt enorm opgestuwd. Het aantal landelijke verkopen steeg in 2017 tot bijna 242.000 woningen. Dat een toenemende vraag en slinkend aanbod consequenties heeft voor de prijs, is onvermijdelijk.
Irene Langelaan, makelaar bij Van Lierop Adviesgroep: “De Open Huizen Route blijft ook in een krapper wordende markt een prima gelegenheid voor oriëntatie op het beschikbare aanbod. Het clusteren van bezichtigingen biedt voordelen voor de potentiële kopers. Maar ook verkopers krijgen tijdens de Open Huizen Route een prima beeld hoe hun woning in de markt ligt. En de kans op een succesvolle verkoop, stijgt aanzienlijk na deelname aan de Open Huizen Route."

Aankoopmakelaar

De krapte op de woningmarkt leidt met enige regelmaat tot overbiedingen. Langelaan: “Een goede begeleiding van een aankoopmakelaar kan veel ellende voorkomen. Nog te vaak denken potentiële kopers dat de verkopende makelaar ook hun belang dient. De verkopende makelaar kan de koper meenemen in alle aspecten van de in verkoop zijnde woning. Maar voor ondersteuning in het biedingproces, de onderhandelingen of voor de juridische aspecten levert een aankoopmakelaar zeker in deze tijd meerwaarde. Een aankoopmakelaar wijst de koper ook op het nut van ontbindende voorwaarden. Een financieringsvoorbehoud blijft in zeer veel gevallen noodzakelijk. En ook een bouwkundige keuring is vaak verstandig.”
Kijk voor het aanbod deelnemende Open Huizen op www.vanlieropadviesgroep.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 30 maart 2018 - 09:15