Rodi

HOYA BlueControl bij Van Dijk Optiek

HIPPOLYTUSHOEF - Met het toenemende gebruik van beeldschermen, zoals smartphones, tablets, laptops en HD-televisies is er een nieuw fenomeen om rekening mee te houden. Beeldschermen verspreiden kunstlicht dat in sterkte feller is dan daglicht. Een onderdeel van dit kunstlicht is blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht.


Blauw licht is weliswaar een natuurlijk verschijnsel, maar buitensporige hoeveelheden kunnen vanwege de hoge intensiteit leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en zelfs tot slapeloosheid. Onderzoek toont aan dat 83 procent van de brildragers last heeft van zijn ogen bij gebruik van beeldschermen.
HOYA BlueControl is een coating die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert, waardoor overbelasting van de ogen wordt voorkomen. Bijkomende voordelen zijn een vermindering van de lichtschittering en een scherper contrast. Hierdoor blijven niet alleen de ogen in een betere conditie, maar wordt het kijken comfortabeler en krijgen kleuren een natuurlijker karakter.
En met het langer worden van de dagen, staan ogen steeds langer bloot aan UV licht. Als het zonnig is biedt een zonnebril natuurlijk bescherming, maar ook als het bewolkt is, staan ogen bloot aan een significante hoeveelheid UV. HOYA UVControl biedt bescherming tegen UV licht. Niet alleen het direct invallende licht, maar ook tegen gereflecteerd licht via de achterzijde van het glas. Dit is de unieke bescherming die HOYA UVControl biedt.
Hoya BlueControl en UVControl worden overigens op bij alle typen glazen gemaakt. Dus of men nu een enkelvoudige glazen, computerglazen of multifocale glazen nodig heeft, de glazen met deze innovatieve coatingen zijn nu verkrijgbaar bij Van Dijk Optiek.
Kijk ook eens op: www.vandijkoptiekhippolytushoef.nl / www.vandijkoptiekjulianadorp.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 13 april 2018 - 13:22