Rodi

Een compleet dagje uit in het verrassende Den Helder

Beleef de wonderen van de wereld onder water in Fort Kijkduin. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Het evenement ‘Beleef Den Helder’ vindt zondag 27 mei plaats. Speciaal voor deze dag hebben een aantal culturele instellingen uit Den Helder de handen ineengeslagen en een interessant en leuk programma opgezet in de vorm van belevenissen voor gezinnen of grootouders met hun kleinkinderen. Een belevenis is een compleet verzorgd dagje uit met verschillende activiteiten. Van ’s ochtends tot ’s middags kan men op avontuur, de bijzondere natuur in de stad beleven en de cultuur en het verleden van Den Helder ontdekken.


Zo is het mogelijk om na een bezoek aan het wad bij Natuurinformatiecentrum Balgzand met een reddingboot naar het Reddingmuseum te varen, op missie te gaan in het Marinemuseum, abseilen met de KlimVallei en de onderwaterwereld ontdekken bij Fort Kijkduin. Maar de workshop ‘Tussen kunst en Kids’ van Triade volgen, een rondleiding krijgen achter de schermen bij Theater de Kampanje en zelfs kanoën en dieren voeren bij de Helderse Vallei is ook mogelijk. Dit is nog maar een greep uit alle activiteiten.
Vanuit een aantal plaatsen in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen kunnen deelnemers zelfs op een bus stappen die ze naar hun belevenis in Den Helder brengt. Deze dienst is gratis.
Voor mensen die maar een halve dag Den Helder willen ontdekken of zelf een complete dag willen samenstellen zijn er ook bouwstenen. Dit zijn losse activiteiten die ongeveer 1,5 of 2 uur duren, waaronder het Gruffalofeestje in School 7. De kaartenverkoop is inmiddels gestart.
Voor meer informatie zie www.denhelder.online/beleefdenhelder en kies een eigen dagje uit. Ontdek hoe verrassend en leuk Den Helder is.

Artikel geplaatst op vrijdag 18 mei 2018 - 08:44

Foto's