Rodi

Windsurfweken op het Amstelmeer

Doe mee aan de windsurfweken op het Amstelmeer. (Foto: aangeleverd)

WESTERLAND - Ook dit jaar organiseert Leerwindsurfen.nl op het Amstelmeer weer vier super gave windsurfweken in de zomervakantie. In vijf dagen gaan kinderen windsurfen, SUPpen en doen ze nog veel meer leuke activiteiten op en rond het water van het Amstelmeer.


Elke windsurfweek start op maandag en eindigt op vrijdag. Dagelijks hebben deelnemers van 9.30 tot 16.00 uur les van enthousiaste en gekwalificeerde instructeurs. Men mag eigen broodjes en drinken meenemen, verder zorgen zij voor al het materiaal. Het materiaal wordt helemaal afgestemd op het niveau van de deelnemers. Er zijn boards in alle maten. Van super breed en stabiel, tot smal en snel. En hetzelfde geld voor de zeilen. De zeilen zijn extra licht, zodat ook jonge kinderen deze makkelijk uit het water kunnen trekken. Het kleinste zeil is slechts één vierkante meter en weegt maar anderhalve kilo! Binnen een dag leren de kids al heen en weer surfen, sturen en hoe ze het board moeten draaien. Maar ook kids die al langer windsurfen, kunnen meedoen met de windsurfweken. Alle instructeurs zijn namelijk gekwalificeerd en surfen zelf op hoog niveau. De gevorderden gaan bijvoorbeeld aan de slag met voetbanden, trapeze en planeren. Ook krijgen zij grotere zeilen en snellere boards. Daarnaast zorgt Leerwindsurfen.nl ervoor dat de kids een lekker warm surfpak hebben op de dagen dat het geen dertig graden is.
Is er even iets minder wind, dan kunnen de kids hun energie kwijt op de Stand Up Paddle boards. Deze sport waarbij men zich staand op een board voortbeweegt met een peddel, is razend populair geworden. Ideaal om een tochtje te maken langs de oevers van het Amstelmeer. Ook krijgen deelnemers elke dag wat theorie. Zo leren zij de voorrangsregels op het water en waar ze op moet letten als het gaat om veiligheid. Ten slotte staan er veel spelletjes op het programma en als de temperaturen het toelaten, worden die natuurlijk op het water gedaan!
Startdata Surfweken: maandag 23 juli, 30 juli, 6 augustus, 13 augustus. De kosten voor de Surfweek zijn € 225,- per kind inclusief materiaal. Inschrijven kan via www.leerwindsurfen.nl of bel voor meer informatie Niek van der Linde, tel. 06-45552032.
Niet alleen kinderen kunnen bij Leerwindsurfen.nl terecht, ook voor volwassenen zijn er volop mogelijkheden. Er zijn eenmalige privélessen te boeken, maar er is bijvoorbeeld ook een korte cursus van vier lessen. Het maakt daarbij niet uit of men op latere leeftijd wil starten met windsurfen of dat iemand al ervaring heeft op het water. Daarnaast zijn er voor bedrijven, scholen en vriendenclubjes ook groepslessen. Voor en na de zomervakantie kunnen kinderen meedoen aan de Surfclub.

Artikel geplaatst op vrijdag 06 juli 2018 - 09:47