Rodi

'Altijd blijven innoveren en investeren'
ROWA Druk & Media viert 35-jarig bestaan met open dagen

ROWA Druk & Media viert vrijdag 7 en zaterdag 8 september het 35-jarig bestaan met open dagen in Breezand. (Foto: aangeleverd)

BREEZAND - De jaren zijn omgevlogen en zo bestaat ROWA Druk & Media inmiddels al weer 35 jaar. In 1983 opgestart door Ron en Tiny Wagenaar en inmiddels al weer tien jaar in handen van hun zoon Jurgen en schoondochter Angelique Wagenaar. Vrijdag 7 en zaterdag 8 september wordt het jubileum gevierd met een open huis, waarbij bezoekers de allround grafische onderneming in bedrijf kunnen zien. "Sommige mensen rijden hier alleen maar langs. Nu krijgen zij de kans om eens bij ons binnen te komen", aldus Jurgen.


Het familiebedrijf huist tegenwoordig aan de Molenvaart 357a in Breezand, maar begon ooit in een veel kleinere ruimte aan de Wijdenes Spaansweg 13 in Breezand. Ron: "Onze eerste vestiging was bij Dorresteijn en nauwelijks groter dan vier bij tien meter. Toentertijd hielden wij ons alleen bezig met offset drukken, dus enkel drukwerk. Aan dezelfde weg op nummer 39 vestigden we ons twee jaar later in een groter pand, want de eerste locatie was zo klein dat de derde klant buiten moest staan".
In 2000 hebben ze het huidige pand betrokken welke in 2004 is uitgebreid met een extra opslag. Vanaf 2008 onder een andere naam, want het bedrijf was tot tien jaar geleden nog bekend als Drukkerij Rowa. De uitbreiding van het takenpakket en bedrijfsoverdracht leidde tot een andere naam: ROWA Druk & Media.
Waar Drukkerij Rowa de eerste 25 jaar onder leiding van Ron en Tiny vooral gericht was op drukwerk, ging het bedrijf ook toen al mee met de tijd. "Wij zijn altijd blijven innoveren en investeren", stelt Ron. "Dat moet ook, want anders red je het niet. Daarbij hebben wij ook altijd de steun van ons personeel gekregen, want zij moeten er tenslotte achter staan." Het trouwe personeel van het kleinschalige familiebedrijf is met de jaren nauwelijks verandert en dat is ook wel te verklaren volgens Ron. "Ze mogen hier met het mooiste speelgoed aan de slag. Wie wil dat nu niet?"
Met de bedrijfsoverdracht aan Jurgen en Angelique is de vernieuwing voor de toekomst ook voortgezet. "Wij doen steeds meer opdrachten die onder de term sign vallen, dus belettering van bedrijfswagens en kantoorpanden. Daarnaast voorzien wij bedrijfskleding van logo's en andere kenmerken voor een mooie uitstraling van het personeel", aldus Jurgen.
ROWA Druk & Media is te vinden aan Molenvaart 357a in Breezand, tel. 0223-521280. In Nieuwe Niedorp is het grafische bedrijf gevestigd aan Dorpsstraat 195, tel. 0226-411357. De open dagen vinden vrijdag 7 september plaats van 13.00 tot 19.00 uur en zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur in Breezand. Zie voor meer informatie: www.rowa.nl.

Artikel geplaatst op vrijdag 31 augustus 2018 - 15:13