Rodi

'Ervaar zelf hoe leuk House Of Dance is'

Whitney Valk van House Of Dance tijdens een dansles. (Foto: aangeleverd)

MIDDENMEER - House Of Dance start vanaf maandag 17 september met het geven van danslessen in Middenmeer. Voor eigenaresse Whitney Valk is het best spannend want hoewel het de derde vestiging van de dansschool is, blijft het toch weer een nieuwe uitdaging voor het relatief jonge House Of Dance. "Ik ben drie jaar van geleden van start gegaan in Den Helder, waarna we op Texel en nu ook in Middenmeer lessen geven. Kennismaken met House Of Dance kan zaterdag 15 september tijdens onze Open Dag van 12.00 tot 16.00 uur aan Industrieweg 44, waar wij te vinden zijn bij Fysio & Fitness Middenmeer. Op de Open Dag geven we diverse verkorte workshops, zodat iedereen een goed beeld krijgt wat wij te bieden hebben."


Het uitgangspunt bij House Of Dance is volgens Whitney dat leerlingen echt wat leren tijdens de lessen. "Dat gaat wat ons betreft verder dan een dansje alleen. Juist de techniek en bijvoorbeeld bij de jongste kinderen de algemene dansvorming zijn een belangrijk onderdeel van specifieke lessen die wij aan verschillende leerlingen geven. Daarnaast zijn wij een dansschool voor jong en oud, waar iedereen ook tijdens het dansseizoen kan deelnemen aan een gratis proefles. Je moet tenslotte zelf ervaren of House Of Dance wat voor je is."
Waar Whitney en haar collega Bo van Zeventer de ontwikkeling van hun leerlingen goed in de gaten houden, zijn ze zelf ook constant bezig met het vernieuwen en verbeteren van de danslessen. "We zijn beiden gediplomeerd dansleraar, maar ook voor ons geldt dat wij nog steeds lessen volgen om beter te worden. Ik vind het ook een verplichting richting mijn leerlingen, want zo blijven wij onze lessen vernieuwen en leuk houden."
Naast het lesgeven heeft Whitney ook nog tijd om het wedstrijdteam van House Of Dance te coachen. "Dat is echt geweldig. We zijn zondag 26 augustus achtste geworden op het Udo Hiphop World Championships in Glasgow en daar ben ik ontzettend trots op. Vooral omdat het team pas twee jaar samen danst en het bewijst dat je alles kunt bereiken als je dat wilt."
Dansschool House Of Dance is te vinden aan Industrieweg 44 in Middenmeer, tel. 06-13388704. Zie voor meer informatie: www.house-of-dance.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 07 september 2018 - 15:45