Rodi

Mooie overkapping is ideale investering

(Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Een mooie overkapping is de ideale investering in woongenot en vormt een waardevermeerdering van het huis. Extra vierkante meters zijn altijd welkom. Een volledige uitbouw of serre is een forse investering. Veel huizenbezitters kiezen daarom liever voor een overkapping van hun terras. Ga langs bij de showroom van Color @ Home Basjes aan Werfstraat 2 in Wieringerwerf.


Met deze overkapping creëer je in feite een aangename overgangsruimte tussen je huis en achtertuin. Dankzij het glazen- of kunststof dak kun je al snel genieten van het voorjaarszonnetje. Een plotselinge bui is nooit meer een probleem als je net lekker aan het barbecueën bent. En als het wat frisser wordt doe je gewoon de eveneens doorzichtige schuifwanden dicht. Een heerlijk luxe gevoel, voor de fractie van de kosten van een volledige uitbouw.

Goed oriënteren

Vanaf een paar duizend euro kun je al een overkapping laten neerzetten. Uiteraard moet je je daarvoor eerst wel goed oriënteren. Door het succes van de overkappingen zijn er nu ook veel inferieure producten op de markt. Dat betekent dat je het risico loopt op verzakkingen, lekkages, ondeugdelijke afwerking en andere teleurstellingen die je luxe gevoel behoorlijk kunnen verpesten. Kijk daarom in ieder gevel altijd goed of een overkapping is voorzien van een CE- en Qualicoat-keurmerk. Een ander belangrijk aandachtspunt is de keuze tussen glas en het kunststof alternatief polycarbonaat. Bij Basjes geven ze graag toelichting over de verschillen in levensduur en gebruik.
Wintertuin

Door de mogelijkheid om de schuifwand bij slecht weer te sluiten, kan een overkapping echt aanvoelen als een verlenging van je huiskamer. Naast de extra vierkante meters heb je zo van het vroege voorjaar tot de late herfst plezier van je tuin. Als je de overkapping met zij- en schuifwanden winddicht maakt, kun je er zelfs in de winter gaan zitten.
Ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden om het hele jaar van de tuin te genieten? Bij Color @ Home Basjes ontvangen ze klanten graag in de showroom om daar alles over te vertellen aan Werfstraat 2 in Wieringerwerf.

Artikel geplaatst op donderdag 27 september 2018 - 13:35