Rodi

Beleef het sieraad

Goudsmid Tils van Juwelier Leguit. (Foto: aangeleverd)

NIEUWE NIEDORP - Juwelier Leguit opent zaterdag 3 november tijdens de nationale dag 'Beleef het sieraad' haar deuren van het atelier waar men een kijkje mag nemen achter de schermen. Tijdens deze dag is er van 10.00 tot 16.00 uur van alles te beleven bij Juwelier Leguit aan Hoefje 9a in Nieuwe Niedorp.


Goudsmid Tils laat zien hoe het goudsmeden in zijn werk gaat doormiddel van demonstraties, zoals het smelten en gieten van oud goud, hoe het verder verwerkt kan worden als sieraad. En naast haar in het atelier zit uurwerkmaker Rob en hij laat alles zien van klokken tot horloges en hoe dat allemaal gerepareerd word en welke machines daar allemaal voor gebruikt worden. “Wij vinden het leuk als mensen interesse hebben en vragen stellen, daar komen de mooiste verhalen van”, aldus Tilly.

Ouwe meuk of leuk

Graag weten hoe oud de sieraden nou zijn, of dat het wel echt is? Tijdens deze dag kan men bij Juwelier Leguit een gratis mondelinge taxatie krijgen van sieraden, diamant, horloges en zilver. Daarna kan men zelf de sieraden poetsen met een speciaal poetsmiddel. Ook is er een inloop workshop om 14.00 uur 'sla je naam' in een hanger. Ga voor het totale programma en de tijden naar www.juwelierleguit.nl/beleefhetsieraad
Juwelier Leguit is te vinden aan Hoefje 9A in Nieuwe Niedorp.

Artikel geplaatst op vrijdag 26 oktober 2018 - 10:04