Rodi

Zwarte Pieten-koor in Tuincentrum Hollander

Het Zwarte Pieten-koor komt weer zingen en dansen in Tuincentrum Hollander. (Foto: Fokke Terpstra / Sint Nicolaas Genootschap)

BREEZAND - Bij Tuincentrum Hollander houden ze tradities graag in ere. Bijna twintig jaar komt het Zwarte Pieten- koor de eerste zondag na de intocht van Sint Nicolaas naar Breezand om daar te zingen en dansen in het tuincentrum.


Zondag 25 november brengen ze tussen 13.30 en 16.00 uur vrolijke nieuwe en oude Sinterklaasliedjes ten gehore. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en ze krijgen jong en oud in beweging. Liedjes zoals De golf van Biskaje, Pepernotensamba, Linkerbeen Rechterbeen en Piet in Den Helder zijn oude bekende nummers die de kinderen bijna altijd mee kunnen zingen. Maar er is ook nieuw repertoire, het hele jaar hebben de Pieten gerepeteerd en ze kijken uit naar hun eerste grote optreden van het jaar.
Wanneer men het dansen moe is, dan is er de mogelijkheid om ook mooi nog even een kijkje te nemen op de kerstshow. Elk jaar weer een plaatje om te zien. En hoewel het op voorhand nooit helemaal zeker is, zou het zomaar eens kunnen dat ook Sint Nicolaas binnen komt om naar zijn koor te luisteren. Natuurlijk maakt hij dan graag tijd voor een praatje en een foto.

Artikel geplaatst op donderdag 15 november 2018 - 08:53