Rodi

Feestelijke en trendy kerstshow Tuincentrum Hollander

(Foto's: Vincent de Vries / RM)

BREEZAND - Het creëren van een feestelijke sfeer in huis voor de feestdagen kan soms best lastig zijn. Bij Tuincentrum Hollander begrijpen ze dat en dus bieden zij hulp met een volledige kerstafdeling waar de keuze enorm is. Traditioneel, botanisch en Scandinavisch zijn zo maar een paar trends die te zien zijn op de kerstshow in het tuincentrum in Breezand, waarbij vanzelfsprekend de kerstbomen niet mogen ontbreken.


De huidige kerstafdeling van Tuincentrum Hollander is het resultaat van een lange voorbereiding, zo blijkt tijdens een rondleiding van een van de dames die verantwoordelijk zijn voor de kerstshow. "Vlak na de kerstdagen van vorig jaar bezochten wij al de eerste kerstbeurs om inspiratie op te doen. Dan kijken we gelijk wat we willen inkopen, dus je kunt best stellen dat er een jaar aan voorbereiding is voorafgegaan aan de huidige kerstshow van Tuincentrum Hollander."
Bij de entree zijn de kerstbomen niet over het hoofd te zien, maar ook voor vers groen voor het maken van kerststukjes kan men in het tuincentrum natuurlijk terecht. Met de koude maanden in het vooruitzicht is ook voor de vogels in de tuin wintervoer te vinden, zodat ook zij de donkere feestdagen kunnen doorstaan.
Op de kerstafdeling is de kleur blauw de eerste blikvanger, waarbij gelijk een winters sfeertje wordt gecreëerd. "Blauw in combinatie met bruine accenten geeft een buitengevoel. Dan kun je best een eekhoorn in de boom plaatsen om dat bosgevoel nog eens extra te benaderen". Waar de echte kerstbomen bij de ingang te vinden zijn, kan men ook kiezen voor kunstkerstbomen. "Die hebben we in alle soorten en maten. Dit jaar hebben we de kunstkerstbomen voor het eerst opgenomen in de show zelf, waarbij we gelijk de mogelijkheden kunnen tonen."
Roze is de volgende trend waar Tuincentrum Hollander op inspringt ter hoogte van de zijdeafdeling. "Roze in combinatie met grijs maakt het geheel gelijk wat stoerder. Het is echt de kleurencombinatie van nu, want je ziet het ook terug in de kussentjes. Natuurlijk hebben we ook hardroze, maar een licht roze bal gecombineerd met grijze tinten geeft gelijk een andere setting."
Dé grote blikvanger is echter de botanische stijl, waarbij de kerstboom opeens voorzien is van hertsoor en andere kunstbladeren. Het geheel oogt groen, eclectisch, anders en toch voelt het als kerst. "In de kerstballen zie je ook hier de natuurlijke print weer terugkomen. Dat hebben we in de volledige collectie opgenomen, waarbij je in de botanische stijl gerust kunt kiezen voor accessoires die ook goed passen in het interieur buiten de feestdagen om."
Toch liever een traditionele kerst? De kleuren rood en goud vindt men natuurlijk ook terug op de kerstafdeling, waarbij het misschien wel leuk is om de Scandinavische invloeden mee te nemen voor een moderne twist.
Nieuwsgierig naar de kerstshow of op zoek naar een mooie kerstboom? Ga dan langs bij Tuincentrum Hollander aan Schorweg 99b in Breezand, tel. 0223-522438. Zie voor meer informatie: www.tuincentrumhollander.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 30 november 2018 - 11:07

Foto's