Rodi

Mindfulness: voor meer rust en ruimte in je hoofd

WIERINGERWERF - Mindfulness is een bewuste, open en vriendelijke aandachtige houding aannemen die vrij is van veroordelingen. Het is een natuurlijke houding die mensen kunnen aannemen als ze niet bezig zijn met problemen of andere dramatische zaken.


Mindfulness helpt je bij het verminderen van stress, boosheid, piekeren, faalangst, angst, gejaagdheid, schuldgevoel, onzekerheid, laag zelfbeeld, vage lichamelijke klachten en het verbetert je concentratie, focus, nachtrust, zelfvertrouwen. Je komt meer in je eigen kracht te staan, je wordt onafhankelijker en zelfbewuster. Mindfulness stopt je gedachtestroom, waardoor je je ontspannen voelt. Je hoeft er niet meer aan te denken.
De kern van Mindfulness is dat men zich vaak laat meeslepen door gedachten en gevoelens die te maken hebben met het verleden, de toekomst of wat er in het heden anders zou moeten zijn. Daardoor verliezen mensen aandacht voor het huidige moment, het nu. Als het lukt om in het hier en nu te blijven, beleeft men het leven veel intenser.
Eind januari nieuwe Mindfulness training: Deze zijn op de maandagavond, donderdagavond en vrijdagmorgen. Mindfulness kan met een groep of individueel gevolgd worden. De oefeningen worden op een matje of een stoel beoefend. De training bestaat uit acht sessies en is een afwisseling van meditatie, uitleg over cognitief gedrag (aangeleerd gedrag) en yoga oefeningen. Voor meer informatie: www.liberatus.nl of opgeven via: info@liberatus.nl .

Artikel geplaatst op donderdag 24 januari 2019 - 09:22