Rodi

Acupunctuur in Beverwijk

BEVERWIJK - Naast de bekende disciplines zoals fysiotherapie is het ook mogelijk om binnen het Paramedisch Centrum op de Heemskerkerweg in Beverwijk behandeld te worden met acupunctuur.


Oudgediende in de fysiotherapie, Elly Zeelenberg-van Saane, behandelt binnen het PMC (Paramedisch Centrum) met acupunctuur en tuina-therapie, beide onderdeel van de Oosterse geneeskunde. Hier gaat men er vanuit dat een disbalans in het lichaam of externe omgevingsfactoren, kunnen leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten. Bij acupunctuur worden zeer dunne naaldjes geprikt op specifieke punten op het lichaam. Tuina gebruikt massage technieken op de meridianen en acupunctuurpunten om zo de balans te herstellen en bevordert het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. Hierdoor verdwijnen of verminderen de klachten.
Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Bijvoorbeeld bij gynaecologische klachten; menstruatie, overgang, zwangerschapswens maar ook bij maag-/darmklachten, allergieën, psychische klachten, slaapproblemen en klachten van spieren en gewrichten zoals bij rugklachten, nek-/schouderklachten, knieklachten, hielspoor enzovoort.
Na een operatie of bij letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt tot een beter herstel. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt.
Kijk voor meer informatie op www.acupunctuurellyzeelenberg.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 17 januari 2017 - 14:47Reacties (0)


Reageer