Rodi

- ADVERTORIAL -
The Power Inside

Bent u gevoelig voor sfeer en/of drukte? Heeft u nadat u thuiskomt van uw werk geen energie meer om iets te gaan doen? Bent u dan het liefst even helemaal alleen? Of herkent u voorgaande vragen bij uw kind? Wellicht bent u of uw kind hooggevoelig/ hoogsensitief. Op zich is het een mooie eigenschap maar hooggevoelige mensen kunnen er veel last van hebben. In situaties waarin er veel van zo’n persoon verwacht wordt of wanneer er op emotioneel gebied veel aan de hand is, bijvoorbeeld bij rouw bij verlies (overlijden dierbare, scheiding, nieuwe baan) dan kan degene veel last hebben van zijn gevoeligheid.
Er is wetenschappelijk bewezen dat veel hooggevoelige mensen meer- of hoogbegaafd zijn, alleen wordt dat in veel gevallen niet opgemerkt. Door teleurstellingen, manieren van informatie geven en zich niet erkend voelen, werkt een hooggevoelig persoon regelmatig onder zijn niveau.
Uit onderzoek is gebleken dat bij deze mensen (15-20% van de bevolking) alle prikkels binnen komen en dat die prikkels dieper de hersenen ingaan dan bij niet-hooggevoelige mensen. Een hooggevoelig persoon reageert meestal niet primair omdat hij of zij de informatie die binnenkomt eerst moet verwerken. Als deze mensen niet erkend worden in hun kindertijd dan kan het grote gevolgen hebben voor hun welbevinden en ontwikkeling.
Neem de stap, kom voor een oriënterend gesprek! Een paar afspraken zijn vaak al voldoende! Bent u leerkracht? Ik wil graag mijn kennis delen!
Contact: annemarie@thepowerinside.nl Website: www.thepowerinside.nl. Adres: Duitslandlaan 3, 1966 XA Heemskerk.

Artikel geplaatst op dinsdag 14 maart 2017 - 15:30