Rodi

Hans Kloes 40 jaar opticien/optometrist

Hans Kloes is veertig jaar opticien/optometrist. (foto aangeleverd)

BEVERWIJK - Natuurlijk, er zijn wel meer Beverwijkers die 40 jaar of langer hun vak uitoefenen of 40 jaar bij hetzelfde bedrijf werken. Dat is niet onbekend. Voor al deze mensen mogen wij stellen dat zij het nodige hebben meegemaakt gedurende die veertig jaar: voorspoed, leuke momenten, tegenslag, verdriet, onzekerheid en blijdschap.


Generaliserend kunnen wij die zelfde groep in twee groepen verdelen. De ene groep kijkt naar zijn aankomend pensioen en vindt het wel genoeg zo; de tweede groep denkt nog niet aan stoppen of pensioen want die vindt het werk nog steeds heel leuk.
Je hoeft het Hans Kloes niet te vragen, na een aantal seconden weet je het al: hij hoort in de groep die het werk nog heel leuk vindt. In die veertig jaar heeft hij heel wat mensen geholpen en bijgestaan met oogproblemen en advisering. Zijn oogmetingen gaan verder dan alleen de sterkte van de glazen controleren.

Leergierig

Mensen die hun vak leuk vinden zijn ook leergierig en werken vaak achter de schermen wat de klant vaak niet weet. Zij willen alles weten en gaan mee met de technische ontwikkelingen en het veranderde behoeftepatroon. Dat geldt ook voor Hans Kloes.
Samenwerking met oogartsen, ziekenhuizen, vakorganisaties ( voorzitter van de Nederlandse contactlenzen conferentie, lid Algemene Nederlandse contactlenzen vereniging, Optometristen vereniging Nederland) en seminars bezoeken, daar wordt veel tijd in gestoken. Dat zijn onder andere de voorbeelden daarvan.
Lot uit loterij

Een hele cv opsommen heeft geen zin; wij kijken nu, veertig jaar ervaring, nog steeds deel uitmakend van Kloes Brillen en Lenzen. Veertig jaar ervaring en in het bedrijf samen werken met jonge mensen, dat is toch een mooie beloning en een voorbeeld hoe het hoort.
Mensen kopen vaak een lot uit de loterij met de bedoeling wat te winnen met hopelijk een financieel gewin. ''Hans: voor jou branche geldt: je bent zelf een lot uit de loterij! Proficiat, reden voor een feestje...'' (Zie voor de acties de advertentiepagina elders in deze krant).
Kloes Brillen en Lenzen, Zeestraat 18-20, 1941 AP Beverwijk, tel: 0251-212252, fax: 0251-220316, e-mail: info@kloes.nl, www.kloes.nl.

Artikel geplaatst op maandag 17 juli 2017 - 14:49