Rodi

Altijd liefde voor het vak
Siemensma Aannemersbedrijf BV uit Beverwijk:

BEVERWIJK - Spreek je over het bedrijf Siemensma, dan praat je al gauw over dakkapellen, kunststof kozijnen, gevelbekleding, schuindakkapellen, dakopbouw, uitbouw, plat dakopbouw. Het bekende aannemersbedrijf uit Beverwijk heeft immers al meer dan dertig jaar ervaring daarin. En het personeel of liever gezegd medewerkers van Siemensma, gepokt en gemazeld in het vak, hebben al heel wat dakkapellen en dakopbouwen op daken van huizen in Beverwijk en wijde omgeving gezet.


''Dat moeten er inderdaad heel wat dakkapellen en dakopbouwen geweest zijn", glimlacht Els, die samen met zoon Danny het familiebedrijf runt. "Hoeveel het er zijn, weten we niet. Maar dat het ontzettend veel zijn, moge duidelijk zijn. Wij gaan voor kwaliteit en daar willen we onze klanten niet in teleurstellen. Een grote groep klanten kent inmiddels onze manier van werken, die doen een beroep op ons. Daar zijn wij hen natuurlijk dankbaar voor."

Mond-tot-mond

Toen Siemensma in 1986 begon, waren de klanten vooral de grote woningbouwcorporaties. Daar werd steevast zaken meegedaan. Later is het bedrijf zich ook gaan toeleggen op de particuliere markt. En inmiddels is Siemensma geen onbekend fenomeen zowel in de particuliere als in de zakelijke wereld. "We moeten het vooral van mond-tot-mondreclame hebben", zegt Els. "Aan mensen die Siemensma hebben gevonden, vragen we wel eens hoe ze bij ons terecht zijn gekomen. Dan horen wij dat zij getipt zijn door hun kennissen, vrienden of familieleden. Ja, dat is ontzettend leuk om te horen. Ik zeg altijd de beste reclame die je kunt hebben is de reclame van mond-tot-mond. Anderzijds flyeren wij ook in bepaalde nieuwe buurten hoor. Je moet wel blijven aangeven dat je er bent. Op deze wijze hebben zich ook nieuwe klanten bij ons gemeld."
Bij 'Siemensma' is Els de spil van de organisatie. Zij zorgt dat intern alles soepeltjes verloopt. Afspraken, bestellingen, administratie en het oppakken van de telefoon worden door haar gedaan. De financiën regelt zij samen met zoon Danny. Danny gaat naar de klanten, bespreekt de opdracht bij de klant, maakt de offerte samen met Els en gaat dan samen met de medewerkers er aan de slag.
Grote werkplaats

Els: "We doen veel in eigen beheer. We hebben een grote werkplaats waar wij bijna alles zelf kunnen bouwen. We beschikken over eigen busjes en over eigen steigers die wij zelf opzetten. Als een dakkapel naar de klant gaat, zorgen wij zelf voor transport. Wij hebben daar eigen wagens tot onze beschikking. Bij ons draait het om de kwaliteit en de klant. Die verwacht wat van ons, dan kan hij dit ook krijgen. Mijn man Joop, die het bedrijf begon, zei altijd: 'doe het werk niet voor het geld, maar voor de klant. Laat zien dat je mooie dingen kunt maken. Dan zal het z'n effect hebben'. En zo is het ook. Het gaat om de liefde voor het vak."
Els benadrukt dat klanten altijd een persoonlijke benadering kunnen verwachten en hen van goed advies bediend worden. ,, We werken daarnaast al jaren samen met onze vaste leveranciers, we kunnen van ze op aan. Zeer betrouwbaar dus. En het materiaal dat wij gebruiken is gewoon top. Wat wij zeggen, maken wij waar. Als wij in één dag een dakkapel kunnen plaatsen, gebeurt dit ook. Alles wordt dan volledig afgewerkt. Daarbij letten wij op details."
Over de nok heen

Staat kwaliteit hoog in het vaandel geschreven, een groot aanbod in kleuren en stijlen zijn eveneens belangrijk. Bij Siemensma denkt men mee om voor een zo gunstig mogelijke prijs/kwaliteit en een optimaal resultaat voor de klanten te krijgen.
Els: ”We merken de laatste jaren dat mensen zich realiseren dat het uitbreiden van de eigen woning vaak goedkoper is dan een groter huis te kopen. Zo is het creëren van meer ruimte op zolder vaak al relatief eenvoudig te realiseren met een dakkapel of dakopbouw. Er zijn zelfs dakopbouwen mogelijk die zo groot zijn dat er een volwaardige nieuwe etage van de zolder gemaakt wordt. Over de nok heen, wordt dat genoemd.” Ook kan 'Siemensma' een extra etage op een huis met een plat dak maken. De meerwaarde en de ruimte die hier door ontstaat zijn enorm. Els: ,,We plaatsen tegenwoordig steeds vaker een dakopbouw. We creëren daarmee als het ware een extra verdieping op bestaande bouw. Ook het aanvragen van de benodigde vergunningen en het plaatsen van de technische installatie wordt door ons verzorgd. Voorts is populair het uitbouwen van bijvoorbeeld een woonkamer, met openslaande deuren naar de tuin.’’
Siemensma Aannemersbedrijf BV, Brink 10 in Beverwijk, tel: 0251-213017, www.jssiemensma.nl.

Artikel geplaatst op zondag 01 oktober 2017 - 12:26

Foto's