Rodi

Met de lekkerste stoofpotjes de winterperiode in

Om het nieuwe jaar in te luiden kunnen gasten bij Het Strandhuis de laatste drie weken van januari genieten van “De Uitstovers”. (foto aangeleverd)

WIJK AAN ZEE – Winter op het strand in Nederland: de ene dag ligt het zand ter hoogte van strandopgang de Zwaanstraat in Wijk aan Zee nog op metershoge grote hopen verzameld dankzij de eerste storm van het jaar, de andere dag is het heerlijk weer en zitten zelfs de buitenterrassen zomers vol. Een vreemde maar mooie ervaring voor deze tijd van het jaar.


Om het nieuwe jaar in te luiden kunnen gasten bij Het Strandhuis in Wijk aan Zee de laatste drie weken van januari (drie avonden per week) opnieuw genieten van “De Uitstovers”. Een thema dat vorig jaar met succes is geïntroduceerd. Opnieuw zijn er liefst acht verschillende mini-stoofpotjes die aan tafel worden geserveerd in klassieke mini cocottes; de Uitstovers! En dat voor maar € 3,95 per mini-stoofpotje of mini-dessertje. Daarnaast kunnen gasten voor slechts € 1,- kiezen uit diverse bijpassende bijgerechtjes.
Het keukenteam heeft zich laten inspireren door het gelijktijdige TATA Steel Chess Tournament dat dit jaar alweer voor de 80e keer plaats zal vinden in Wijk aan Zee. Hierdoor staan er klassieke stoofpotjes uit verschillende landen op het menu. “Wij serveren een zeer divers aanbod, van een Indiase Massala tot een rijke Ierse Guiness Stew.” aldus chef-Kok Neno.
Op de vraag hoeveel stoofpotjes er per persoon gegeten worden antwoord Neno: “Gemiddeld heeft iemand genoeg aan twee stoofpotjes en twee bijgerechtjes.” Maar wat mede reden is voor het succes van vorig jaar is volgens de enthousiaste kok de mogelijkheid om te combineren: “Shared dining is inmiddels een geliefde manier van uit eten gaan. Dit zagen wij vorig jaar dan ook veel gasten doen, die zo alle smaken konden proeven.”
Uit de reserveringen blijkt wel dat de gasten het thema zeer waarderen: bijna 1.400 gasten hebben inmiddels al gereserveerd. Chef Neno bevestigd met een tevreden blik: “De reserveringen gaan al hard sinds november en de Uitslovers worden inmiddels net zo gewaardeerd als onze Oma’s Stamppotten!”
Reserveren voor de Uitstovers van Het Strandhuis kan via: www.hetstrandhuis.nl/uitstovers.

Artikel geplaatst op woensdag 03 januari 2018 - 20:36