Rodi

Metaalhandel Kennemerland: overzichtelijk en transparant
Inkoop van oude ijzerwaren

BEVERWIJK - Oude radiatoren, een kapotte wasmachine, cv-ketel of restmetalen vanuit de productie…? Zowel particulieren als ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen met oud ijzer terecht bij Metaalhandel Kennemerland. Op 9 februari 2018 werden de deuren van dit nieuwe bedrijf aan de Havenstraat 5 voor het eerst geopend. Een kleinschalige onderneming waar een goede prijs wordt geboden voor oud ijzer en waar de kleine klant op de eerste plaats staat.


Vaak associëren mensen een bedrijf dat handelt in oud ijzer met het beeld van een rommelig terrein met grote hopen ijzerwaren. Het team van Metaalhandel Kennemerland besloot bewust om het anders aan te pakken. Geen onoverzichtelijke situatie, maar alles direct gesorteerd in grote bakken. “We willen geen losse rommel, maar een schoon en net terrein”, legt Michel de Pagter uit. Samen met Taha Hussein Taha zette hij het bedrijf op met de doelstelling om specifiek de kleinere aanbieders van oud ijzer te gaan ontvangen. Beide heren hebben al jaren ervaring in deze branche en passen de opgedane kennis nu toe in hun eigen onderneming.
Naast het bedrijfspand staat een grote weegbrug, waarop de voertuigen worden gewogen bij aankomst en vertrek. Zo wordt bepaald wat het gewicht is van de ingebrachte goederen. Het ijzer gaat in de daarvoor bestemde bak, andere metalen zoals lood, aluminium, koper en loodaccu’s worden binnen op een kleinere weegschaal apart gewogen en vervolgens gesorteerd. “Desgewenst kunnen we ook een bak bij de klant plaatsen, op locatie wegen en meteen afrekenen. We streven naar volledige transparantie.”

Artikel geplaatst op dinsdag 10 april 2018 - 17:45