Rodi

Iedereen kan zingen!
Cursus onder leiding van Carolien Goeman

Zangdocente Carolien Goeman. (foto aangeleverd)

BEVERWIJK - Makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het zo. Het begint allemaal met weten wat je moet doen. Net zoals met elk ander instrument. In deze vierdelige cursus zangtechniek legt zangdocente Carolien Goeman precies uit wat je moet doen en hoe je moet oefenen om je stem op een gezonde manier te gebruiken en vrij te laten klinken.


Heesheid, een kriebel in de keel, pijn of spanning bij het zingen zijn allemaal dingen die helemaal niet nodig zijn. Mits je maar weet wat je dan wel moet doen. De zangmethode die gebruikt wordt is Complete Vocal Technique (CVT). CVT is ontwikkeld door de Deense Cathrine Sadolin en is begrijpelijk voor elke zanger. Als we allemaal hetzelfde “instrument” hebben zouden we er ook allemaal op moeten kunnen “spelen” toch?
CVT is een heldere, positieve manier om elke zanger te helpen. Dat dit een geweldige methode is hebben al vele zangers, zowel profs als amateurs ervaren. In deze vier avonden is er uitleg over de werking van de stem en is er ruim gelegenheid om te oefenen. Door middel van zangoefeningen en songs uit de top 100. De lessen worden gegeven op het muziekfort in Beverwijk. Op donderdag 24 mei, 31 mei, 7 juni en 21 juni van 20.00 tot 22.00 uur. Opgeven kan via carolien.goeman@planet.nl.
Na de zomervakantie is er weer veel te doen in de zangschool. Zanggroep Mezzo Forte is op zoek naar alten en sopranen en wil je privéles in een inspirerende omgeving en voor een redelijke prijs. Geef je dan op voor de zangklas op zaterdagmiddag. Meer info over dit alles: www.zangschoolcaroliengoeman.com.

Artikel geplaatst op woensdag 25 april 2018 - 12:46