Rodi

Wat komt er op u af bij het vormgeven van een uitvaart?
Info-avond bij Memoria Uitvaartzorg in Beverwijk op woensdag 16 mei

BEVERWIJK - Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis, waar we allemaal mee te maken krijgen. Om te bekijken wat er allemaal op u afkomt, bij het vormgeven van een uitvaart, organiseert Memoria Uitvaartzorg een informatieve avond.


Tijdens het programma, komen verschillende aspecten rond het overlijden aan bod:
-Jet Flesseman en Margo Blank, coördinatoren van Hospice Groep Midden-Kennemerland, vertellen over de begeleiding en verzorging van bewoners in de laatste fase van hun leven.
-Notaris Aldo van Commenée uit Heemskerk belicht het onderwerp erfrecht.
-Cameraman Edu de Rijck laat zien wat hij kan betekenen op het gebied van opnames en foto-/videopresentaties tijdens een plechtigheid en als herinnering.
-Rouwbegeleidster Chantal Visser-de Mol besteedt aandacht aan de werking van rouw en de kracht van rituelen in deze snel veranderende tijd.
Na afloop van de presentaties stellen wij u in de gelegenheid om de sprekers persoonlijk enkele vragen te stellen, informatie in te winnen of ervaringen met elkaar uit te wisselen. U kunt ook kennis maken met één van onze uitvaartbegeleiders, voor een rondleiding door ons Afscheidscentrum. Bij hen kunt u eveneens terecht met vragen over keuzes bij een uitvaart, polissen of nazorg.
Memoria Uitvaartzorg werkt samen met Heliomare en de Hartekamp Groep aan het leerwerkbedrijf W.I.M. (Werken Is Meedoen), dat cliënten en leerlingen een perspectief op de arbeidsmarkt biedt. Gedurende de informatieavond wordt de catering verzorgd door twee leerlingen van W.I.M., die tevens een rol kunnen spelen tijdens de condoleance van een afscheid.
De kosteloze informatieavond is bestemd voor iedereen die meer wilt weten over dit onderwerp. U bent van harte welkom op woensdagavond 16 mei van 20.00 uur tot 21.30 uur in ons Afscheidscentrum aan de Plesmanweg 400 in Beverwijk. De inloop is vanaf 19.30 uur. Vanaf 20.00 uur kunt u luisteren naar korte verhalen van de verschillende sprekers. Aanmelden is niet nodig.

Artikel geplaatst op maandag 07 mei 2018 - 13:36