Rodi

‘Je staat ermee op en gaat ermee naar bed’
Vijftig jaar Groots Herenmode in Beverwijk

Het team van Groots Herenmode in Beverwijk. (foto aangeleverd)

BEVERWIJK - Het is vijftig jaar geleden dat Groots Herenmode aan de Alkmaarseweg in Beverwijk haar deuren opende. Het is bovendien vijftig jaar geleden dat eigenaar Jelle Nuijen in de zaak kwam werken. Vanwege dit dubbel ‘gouden jubileum’ zijn er de komende weken allerlei acties in de zaak. Komend weekend, 26 en 27 mei, is er ook een groot feest, waarbij klanten, (oud-)collega’s en andere bekenden van harte welkom zijn. ‘’We willen dan stilstaan bij dit heuglijk moment’’, glimlacht eigenaar Jelle.


Als achttienjarige jongen kwam Jelle bij Groots Herenmode werken. Hij wilde eigenlijk studeren aan de Gerrit Rietveld Academie maar dat bleek niet aan zijn verwachtingen te voldoen. En dus solliciteerde hij bij de bekende modewinkel die toen nog in handen was van Jan Groot. ‘’De winkel zat indertijd nog aan de Arendsweg’’, vertelt Jelle. ‘’Ik ben er terechtgekomen op aanraden van mijn moeder. ‘Ze zoeken daar nog iemand’, zei ze. Hoewel ik amper ervaring had in de mode, werd ik aangenomen.’’
Jelle bleek al snel gevoel voor deze branche te hebben. De klant staat voor hem op nummer één. ‘’Het is hartstikke leuk als je de klant blij kunt maken met iets wat bij hem past. Dat is de kracht van onze zaak. Bovendien benaderen wij de klant persoonlijk en geven we hem eerlijk advies.”
Jelle loopt dan door de zaak en laat zien wat er allemaal te vinden is: shirts, overhemden, broeken, alle kledingstukken netjes op kleur gesorteerd in de rekken. Hij heeft collega’s werken die hem al jaren trouw zijn. Zijn rechterhand Ria, die winkelmanager is, werkt bijvoorbeeld al 28 jaar. Ook is Jelle dankbaar dat de zaak een grote schare trouwe klanten heeft. Jelle: ‘’Ik heb veel van onze klanten zelfs zien opgroeien. Klanten die hier ooit een pak of een spijkerbroek hebben gekocht. Onze zaak was al twee keer uitgeroepen tot beste Levi’s-verkoper uit de regio. Dat was in de jaren tachtig. Daar zijn we best trots op.’’
Inmiddels is Jelle alweer 22 jaar eigenaar van de herenmodezaak. Anita, zijn vrouw , is er ook nauw bij betrokken. ,,Je staat ermee op, en je gaat ermee naar bed. Het is mijn passie. Ik heb het dan ook nooit als vervelend ervaren.”

Artikel geplaatst op woensdag 16 mei 2018 - 15:49