Rodi

Peppino komt goochelen en deelt prijzen uit
35 jaar Volendammer Vishandel Henk Tol & Zonen

Volendammer Vishandel Henk Tol & Zonen bestaat 35 jaar. (foto aangeleverd)

BEVERWIJK - Volendammer Vishandel Henk Tol & Zonen bestaat 35 jaar. Om dat te vieren wordt groot uitgepakt. De bekende goochelende clown Peppino komt op zaterdag 2 juni naar winkelcentrum Beverhof om ter hoogte van de visspeciaalzaak zijn kunsten te vertonen. Hij weet jong en oud al vele jaren te verbazen en te vermaken. Ook zal hij gedurende de hele dag diverse prijzen uitdelen met behulp van het Rad van Fortuin.


Op 3 juni 1983 opende Henk Tol zijn visspeciaalzaak aan de Breestraat in Beverwijk. Twee jaar later kwam er een tweede verkooppunt in Zaandam, waar hij een goedlopende viskar exploiteerde. Toen zich in 1989 de gelegenheid voordeed een bestaande zaak in winkelcentrum Beverhof over te nemen, greep hij die kans aan. Begin jaren ’90 kwam er zelfs een vierde verkooppunt aan de Dorpsstraat in Assendelft.
Henk Tol: “Ik was twintig jaar, toen ik voor mezelf begon. Ik heb heel veel van die periode geleerd. De belangrijkste les is dat je niet overal tegelijk kunt zijn.” Henk besloot al zijn pijlen te richten op de zaak in winkelcentrum Beverhof, de andere verkooppunten werden gesloten. Het bieden van de allerbeste kwaliteit op het gebied van visspecialiteiten werd zijn handelsmerk. Dat Henk met minder geen genoegen neemt, blijkt wel uit het feit dat hij ook wel eens een geleverde partij weigert. “Ik heb wel eens iets teruggegeven aan een leverancier en gezegd dat hij dat maar lekker zelf moest opeten die avond, met een glas wijn erbij”, lacht hij.
Na 35 jaar gaat hij nog elke dag met veel plezier naar zijn werk. “Vooral de band die je opbouwt met de klanten, vind ik geweldig mooi. Ik ben en blijf een Volendammer, maar ik ken inmiddels meer Beverwijkers dan mensen bij ons op het dorp.” De winkel is een echt familiebedrijf, want Henk’s vrouw Linda en zoon Henk Jr. zijn er ook vrijwel dagelijks te vinden. Als zelfstandig ondernemers maken ze lange dagen: “Je bent ongeveer dertien uur op een dag bezig met de winkel. En ’s avonds, na het eten, gaat de computer aan. Dan begint het administratieve werk, zoals het afhandelen van de e-mail.”
Behalve de prijzen, die clown Peppino op 2 juni tussen 10.30 en 15.30 uur uitdeelt, valt er ook voor alle klanten nog meer voordeel te behalen. Zowel op vrijdag 1 als op zaterdag 2 juni krijgt iedereen tien procent korting op het gehele assortiment.

Artikel geplaatst op maandag 28 mei 2018 - 13:46