Rodi

‘Een snoepwinkel voor kunstenaars’
Dochter Simone zet familiebedrijf voort: Bij Bakker

Simone en Ida Bakker. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Lijstenmakerij Ida Bakker is al jaren het adres voor particulieren die op zoek zijn naar een nieuw glaasje voor hun stukgevallen schilderij of fotolijstje. Mede op verzoek van klanten is het assortiment door de jaren heen aangevuld met wissellijsten en losse lijsten. Niet veel later volgden ook onder meer schilderdoeken, acrylverf, inkten en plakkaatverf.


Mede door alle nieuwe toevoegingen was de weg naar lijsten maken kort. Inmiddels is de lijstenmakerij uitgegroeid tot aparte werkplaats. In eerste instantie als Glashandel Johan Bakker - na de verhuizing van Johan Bakker naar de Castricummerwerf - en later als Lijstenmakerij Ida Bakker. Inmiddels staat ook die naam niet langer op het raam. De winkel, die al vanaf 1983 in de Dorpsstraat gevestigd is, gaat nu door het leven als Bij Bakker: ‘Snoepwinkel voor kunstenaars’.

Nieuwe start
Sinds 2003 is ook Simone, die in 1982 de wereld kwam aanschouwen, actief in de winkel en lijstenmakerij. De ervaring die zij opdeed in de praktijk komt nu goed van pas. Zij neemt het roer over van haar moeder Ida en zal de lijstenmakerij en winkel van een eigen draai voorzien. Met de naamsverandering als eerste stap. ‘Waar ben ik nou?’, vroeg vader Johan zich schertsend af. “De i en j in het woord ‘bij’ staan voor Ida en Johan”, grapte Simone daarop. De aanvulling ‘Snoepwinkel voor kunstenaars’ komt uit de koker van Simone, net als het nieuwe logo en huisstijl.
Simone zal enkele verantwoordelijkheden en besluiten overnemen van haar moeder en het personeelsbestand onder haar hoede nemen. In de winkel verandert weinig. Het ouderwetse karakter en het uitgebreide assortiment blijven ook onder de nieuwe wind die gaat waaien de pijlers van het bedrijf. Naast haar werkzaamheden in Bij Bakker is Simone actief in het Ondernemersfonds, waar zij onder meer betrokken is bij de organisatie van Candlelightshopping, paaseieren zoeken voor de kinderen en feestversiering en -verlichting.
Bij Bakker is gevestigd aan de Dorpsstraat 102 in Castricum. Voor meer informatie: tel. 0251-673977 en www.lijstenmakerijidabakker.nl.

Artikel geplaatst op zondag 20 maart 2016 - 13:15Reacties (0)


Reageer