Rodi

Bijeenkomst over euthanasie
Associatie Uitvaartverzorging organiseert informatieochtend

'Praten over moeilijke zaken is altijd nog beter dan zwijgen over wat je eigenlijk wel bezig houdt'. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - In samenwerking met de NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, organiseert Associatie Uitvaartverzorging een lezing met discussie over één van de meest besproken onderwerpen van dit moment: euthanasie.


Euthanasie - letterlijk goede dood - is alleen mogelijk als er sprake is van ondragelijk en uitzichtloos lijden. Maar ook als hieraan wordt voldaan, is euthanasie geen recht. Als de dokter morele of religieuze bezwaren heeft, dan hoeft hij geen euthanasie te geven. De meningen over een zelfgekozen levenseinde zijn aan het schuiven. Zo vinden tegenwoordig veel mensen dat er onder bepaalde omstandigheden een middel zou moeten zijn waarmee je zelf het leven kunt beëindigen.
Uitvaartverzorgster Mirjam Dijkstra: "Wij begrijpen heel goed dat het praten over de dood niet gemakkelijk is. Maar praten over moeilijke zaken is altijd nog beter dan zwijgen over wat je eigenlijk wel bezig houdt. Daarom organiseren we deze informatieochtend, in een informele sfeer, met een kop koffie erbij."
Wie zich aangesproken voelt, is dinsdag 19 april van 10.00 tot 12.00 uur welkom in het uitvaartcentrum aan de Westerweg 263 in Heiloo. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst. Dat kan door een mail te sturen naar info@associatieuitvaart.nl of contact op te nemen via tel. 0251-252094. Mensen die geen belangstelling hebben voor de bijeenkomst over euthanasie, maar wel met vragen rondlopen over de mogelijkheden bij een uitvaart, zijn 's middags tussen 12.00 en 15.00 uur van harte welkom in het uitvaartcentrum. Associatie Uitvaartverzorging houdt dan een 'uitvaartspreekuur'.

Artikel geplaatst op zondag 27 maart 2016 - 10:00Reacties (0)


Reageer