Rodi

Cursus Zwanger, gezond en fit!
GGD Hollands Noorden start samenwerking met Fysiotherapiepraktijk sportcentrum Full of Life

(Aangeleverde afbeelding)

CASTRICUM - GGD Hollands Noorden organiseert voortaan in Castricum de cursussen Zwanger, gezond en fit! in samenwerking met Fysiotherapiepraktijk sportcentrum Full of Life Castricum.


De GGD start met deze samenwerking omdat bewegen een belangrijke plaats inneemt. En waar kan men dat beter doen dan in een sportcentrum. Daarbij werkt de GGD graag lokaal samen met deskundige ketenpartners. Vanaf ongeveer 25 weken zwangerschap kan gestart worden met de cursus. Zwangeren kunnen zich inschrijven voor de cursus bij GGD Hollands Noorden. Op 30 november start de eerste cursus in het Sportcentrum Full of Life.
Tijdens de zwangerschap is het belangrijk fit te blijven. En gezond! Bovendien is het fijn te weten wat een zwangere straks te wachten staat als de bevalling begint en de baby er is. De cursus ‘Zwanger, gezond en fit!’ besteedt aandacht aan deze onderwerpen. Het oefenen van conditie en belangrijke spieren rondom het bekken neemt een belangrijke plaats in tijdens de cursus. Tips over houding, ontspanning, toiletgedrag; informatie voor het dagelijks leven, die meteen al een winst opleveren.
De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten die in de avonduren plaatsvinden. Bij één van de lessen is ook de partner welkom. Het advies is tussen de 25 en 30 weken zwangerschap te starten met de cursus.
Data: 30 november, 7, 14, 21 december 2016, 11, 18 en 25 januari 2017. Tijdstip: van 19.15 tot 20.30 uur in Sportcentrum Full of Life, Puikman 1 in Castricum. De kosten zijn 60 euro per deelnemer.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.ggdhollandsnoorden.nl/Cursussen. Hier vindt men ook meer informatie over de verschillende cursussen en bijeenkomsten. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557 (ma t/m do van 8.00-15.00 uur).

Artikel geplaatst op zondag 06 november 2016 - 16:32