Rodi

Jeann@ Goudsmid verhuist!

Goudsmit Jeannette Brouwer. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM – Jeann@ Goudsmid verhuist naar Castricum. In 2015 kreeg Jeannette de Brouwer de kans een winkel over te nemen in Heemskerk. “Nog geen twee jaar later is het tijd voor de volgende stap: verhuizen naar Castricum! Het atelier is in de winkel geplaatst, waardoor klanten een goede indruk kunnen krijgen van het ambacht dat goudsmeden heet", aldus Jeannette.


“Mijn opa was een kunstenaar en heeft mij altijd geïnspireerd om creatief bezig te zijn. Als jong meisje vulde ik mijn dagen daarom met verschillende artistieke /kunstzinnige hobby’s. Van tekenen in Artis tot een cursus boetseren. Ook was ik destijds al bezig met het maken van sieraden met kralen en ijzerdraad. Het was dus niet verassend dat ik na de middelbare school koos voor de opleiding tot Goudsmid. In 2011 behaalde ik mijn diploma voor Goudsmid Ondernemer aan de vakschool Schoonhoven”, aldus Jeannette.
“Het leukste vind ik als een klant iets voor een bijzondere gelegenheid wil laten maken, zo kan ik mensen een herinnering geven die ze altijd mee kunnen dragen aan bijvoorbeeld het behalen van een diploma, geboorte, huwelijk of ter ere van een trouwdag. Samen met de klant probeer ik een mooi en comfortabel sieraad te ontwerpen. Iets kleins of groots naar wens van de klant. Een sieraad wat vaak levenslang behouden wordt. Vaak kiezen klanten ervoor om goud wat ze al reeds bezaten hiervoor te gebruiken. Van het oude goud (wat toch vaak dierbaar is) maar ik een compleet nieuw sieraad. Ook als herinnering aan een overleden is het een eer om een sieraad te mogen maken met een vinger afdruk of een mooie steen zodat iemand altijd een stukje bij zich draagt.”
Nieuwsgierig geworden? Kom langs en bewonder! Jeann@ Goudsmid is gevestigd aan Geesterduin 16 in Castricum. Meer informatie via info@jeannettegoudsmid.nl, www.jeannettegoudsmid.nl en www.facebook.com/goudsmidjeannette.

Artikel geplaatst op zondag 08 oktober 2017 - 15:46