Rodi

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Het prentenboek van het jaar is 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup. (aangeleverde foto)

CASTRICUM - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen, woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari, naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier.
Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen gepromoot aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar, 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup. Er zijn workshops dansen met peuters. Er wordt voorgelezen met babygebaren en er is een muzikale voorstelling Muziek op Schoot. Poppentheater Belletje Sterk geeft een vrolijke voorstelling en de peuters en kleuters kunnen meezingen en dansen. Alle activiteiten zijn gebaseerd op het bekroonde prentenboek. Clown Niekie komt op verschillende vestigingen een ballonnenfeest geven. Kijk op www.bibliotheekkennemerwaard.nl voor de activiteiten per vestiging.

Nog geen lid?

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de nul en zes jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Er hoeven dan geen inschrijfkosten betaald te worden. Ook krijgt het kind een vingerpoppetje van een tijger (zolang de voorraad strekt).
Om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden van tevoren voor activiteiten te reserveren. Dit kan via de activiteitenagenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Bij reservering bij de klantenservice in de bibliotheek kan uitsluitend met pin betaald worden.

Artikel geplaatst op donderdag 04 januari 2018 - 09:20

Foto's