Rodi

'Ik kan nog wel tien jaar door'
Kledingzaak Loliyo viert jubileum

Helma: ''''Ik kan nog wel tien jaar door. Mede door de hulp die ik krijg van mijn vriendin Elly.'' (foto aangeleverd)

REGIO - Zonder plan start Helma Lute tien jaar geleden met haar kledingzaak Loliyo. Een week voor de opening gaat ze met een vriendin naar het confectiecentrum in Amsterdam om kleding in te kopen. Ze doet maar wat, die dag in juli. ''Ik kon alleen maar denken: mijn god, wat is het hier groot. En ik moet over een paar dagen al open. Wat neem ik mee?”


Die werkwijze legt haar geen windeieren. Publiek weet de zaak van Helma moeiteloos te vinden. De naam Loliyo refereert aan de dochters van de Castricumse: Loïs, Lisa en Yoëlle. ''Van huis uit ben ik coupeuse. Voor ik mijn eigen winkel opende, werkte ik in een bruidsmodezaak. Ik heb altijd gedacht: als dat geweldige pand op de Wilhelminastraat in Uitgeest ooit vrij komt, ga ik voor mezelf beginnen.”
Inmiddels heeft de blondine een vaste klantenkring en komt er geregeld een vriendin koffiedrinken. ''Dat is zo gezellig”, zegt ze glimlachend. ''De band die je met mensen opbouwt vind ik misschien wel het leukst van het ondernemerschap.”
Het assortiment van Loliyo is breed: van maat 34 tot en met maat 50. Degelijk, vlot en sportief - voor elke stijl heeft Helma wel een passende outfit. ''Mijn winkel hangt best vol, maar het is er wel netjes en overzichtelijk. Ik heb zelf verschillende stijlen en vind veel leuk, dus inkopen is inmiddels geen probleem meer voor mij”, lacht de ondernemer. Wat Loliyo anders maakt dan andere kledingwinkels, is de vermaakservice die Helma haar klanten biedt. ''Als kleding niet mooi past kopen klanten het niet. Ik vermaak veel - jurken zijn niet goed op lengte of te wijd, broeken te lang. Vaak kan ik het direct doen, anders vraag ik klanten de dag erna terug te komen.”
Ook voor sieraden, tassen, schoenen en sjaals is Loliyo het juiste adres.
Op 7 juli viert Loliyo haar tiende verjaardag. Helma had wel verwacht dat ze het zo lang zou volhouden. ''Ik kan nog wel tien jaar door. Mede door de hulp die ik krijg van mijn vriendin Elly. Zij is echt mijn steun en toeverlaat.”

Artikel geplaatst op dinsdag 03 juli 2018 - 11:37