Rodi

Barbecueweer

Het heerlijke lange weekend van Pasen staat weer voor de deur. Wat is er dan leuker om voor de hele familie een fantastische paasmaaltijd te bereiden. En dat doe je natuurlijk op de barbecue.
De Harlem BBQ-tip voor dit paasweekend is langzaam gegaarde lamsbout met rozemarijn. Wij laten ons inspireren door de barbecue-blogger van het jaar Noskos met zijn recept. Neem een lamsbout van ca. 2 kilo. Het liefst met het bot er nog in. Stel je barbecue in op indirect grillen op 175 graden. Snijd met een scherp met de lamsbout op verschillende plekken diep in. Vul die plekken met in plakjes gesneden knoflook en rozemarijn. Besprenkel nu zout en peper over de hele lamsbout en smeer hem daarna in met olijfolie.
Reken per 500 gram gram vlees ongeveer een kwartier. Als je genoeg tijd hebt kan je de lamsbout ook op nog lagere temperatuur garen. Het resultaat is een heerlijk mals en smaakvol stuk vlees, wat prachtig bij Pasen hoort. Met een kerntemperatuur van 60 graden is het lamsvlees mooi rosé. Laat het vlees tenminste een kwartiertje rusten.
Wanneer je een lekbak onder het rooster zet, kan je van het vocht en vet wat je opvangt nog een heerlijke jus maken. Serveer met gebakken aardappels en een lekker glas wijn!
Als je meer wilt weten over barbecuetechnieken zoals indirect garen, roken of koken op een kamado? Kom dan langs bij Harlem BBQ of boek een workshop op onze website. Nu bij elke large kamado dit weekend, krijg je van ons een workshop ter waarde van € 59,95 cadeau.

Artikel geplaatst op donderdag 13 april 2017 - 11:00Reacties (0)


Reageer