Rodi

Column Harlem BBQ

Zondag is het weer moederdag. De dag dat alle moeders eens lekker in de watten gelegd horen te worden. En wat is een leukere manier om moeder te verwennen dan met een heerlijke barbecue lunch of diner. Bij Harlem BBQ geven we je graag wat inspiratie voor dit weekend met een gerecht speciaal voor moeder:

Lamsvlees met fruit uit Perzie
Ingrediënten voor 6 personen
3 eetlepels olijfolie
1 ui gesneden
2 lente uitjes in plakjes gesneden
50 gram fijngehakte peterselie extra peterselie voor de garnering
1 theelepel kaneel
2 theelepel gemalen komijn
1,25 kilo mager lamsvlees in blokjes gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel basterdsuiker
1 theelepel zout
1/ 2 theelepel peper
Sap van 1 grote citroen
500 ml water
400 gram kievitsbonen uit blik
12 grote pruimen
12 grote gedroogde abrikozen
75 gram rozijnen

Verhit de olijfolie en voeg de ui en de lente uitjes toe. Laat de uien 3 minuten bakken tot ze gaar zijn. Voeg de fijngehakte peterselie, de kaneel en de komijn toe en laat alles bakken tot de peterselie donker wordt. Voeg het vlees toe en schroei het op een hoog vuur dicht.
Doe er de tomatenpuree, de basterdsuiker, het zout, de peper, het citroensap en het water bij. Laat alles 45 minuten koken op een laag vuur. Voeg de kievitsbonen, de pruimen, de abrikozen en de rozijnen toe en laat het nog 20 minuten koken. Bestrooi het gerecht met de extra peterselie en serveer met couscous.

En natuurlijk hebben wij bij Harlem BBQ een speciale moederdagactie. Bij elke aankoop van een large Kamado Joe, Bastard, of Primo geven wij er voor moeder een prachtige Slowjuicer (zolang de voorraad strekt) bij cadeau, als je een foto van je moeder meeneemt.
Jeroen Wesselink, Harlem BBQ

Artikel geplaatst op donderdag 11 mei 2017 - 08:37



Reacties (0)


Reageer