Rodi

Kou is cool, bijtanken en herstellen bij -196˚C
20 mei: Opening vestiging Cryo Center Nederland in Heemstede

(Foto: aangeleverd)

HEEMSTEDE – IJsbaden volgens de methode van Iceman Wim Hof en koud douchen zijn een trend. Wetenschap toont aan dat kou een positief effect heeft op de gezondheid. Daarom start Chiropractie Munksgaard met koudetherapie, onder de naam Cryo Center Nederland. In een éénpersoons cryocabine wordt men 3 minuten blootgesteld aan extreme kou, tot maximaal -196 graden.Koudetherapie voor medische toepassingen

Artsen in het buitenland gebruiken cryotherapie al jaren om herstel en genezing te bevorderen. De medische wereld ziet steeds meer de positieve effecten van koudetherapie bij gewrichtsaandoeningen, reuma en huidproblemen. Het remt chronische ontstekingen en wordt ingezet om reumapijnen te verminderen.
Extreme kou helpt bij herstel na sporten

Koudetherapie is ook bekend uit de sportwereld. Topsporters gebruiken het steeds vaker als vast onderdeel van het trainingsprogramma. Zo laten de voetbalclubs Bayern Munchen en Real Madrid hun voetballers herstellen in een cryocabine.
Op zaterdag 20 mei tussen 11.00 tot 15.00 uur kunnen belangstellenden langskomen op de Herenweg 80a in Heemstede om een proefsessie te ervaren. Er worden demonstraties gegeven en deskundigen zullen een toelichting geven op de behandeling.

Artikel geplaatst op donderdag 11 mei 2017 - 08:56Reacties (0)


Reageer