Rodi

Sint Jacob zet haar medewerkers in de schijnwerpers

(Foto: aangeleverd)

REGIO Het was 12 mei de internationale dag van de zorg. Bij Sint Jacob werden de medewerkers letterlijk in de schijnwerpers gezet met fotografie, een mini-metamorfose en een warme verrassing.


Wim Nicolaas, bestuurder Sint Jacob: ”Wij hebben hart voor de zorg en hart voor onze medewerkers. Zij zorgen ervoor dat onze bewoners liefdevol en vakkundig verzorgd worden en dat verdient een blijk van waardering. We willen laten zien dat we de enorme inzet van de medewerkers niet als vanzelfsprekend beschouwen."
Op alle acht locaties van Sint Jacob stonden leerlingen van de opleiding Uiterlijk Verzorging van het Haarlem College klaar om medewerkers een mini-metamorfose te geven. Daarna konden ze op de foto in het grote oranje ballonhart van Sint Jacob. Vele teams gingen op de foto. Monique Boersen, verzorgende: ”We hebben het druk, maar toch vind ik het leuk dat we vandaag deze aandacht krijgen." Ook veel bewoners hebben genoten van de visagistes-in-de-dop en lieten bijvoorbeeld hun nagels lakken of hun ogen opmaken. Alle medewerkers kregen ook een warme hoodie cadeau. Hans Couzijn, manager van Schalkweide: “Onze mensen zorgen er het hele jaar voor dat onze bewoners zich warm en welkom voelen, en vandaag willen we ze datzelfde gevoel teruggeven.”

Artikel geplaatst op maandag 15 mei 2017 - 13:10