Rodi

Paviljoen Loef, een nieuwe plek in Haarlem

(Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Drukke tijden voor Quirijn, Kirsten en Jelle Dalhuisen. Van vroeg tot laat zijn ze elke dag bezig met de bouw van hun nieuwe paviljoen aan de Haarlemse kant van de Mooie Nel. Na een tweetal succesvolle crowdfund acties hopen zij binnen enkele weken de deuren te openen. De openingsdatum staat nu gepland op 15 juli..


Al bijna 20 jaar organiseren Quirijn, Kirsten en Jelle Dalhuisen met hun bedrijf Dynamique diverse sportieve en recreatieve evenementen. Eerst op diverse locaties in Spaarnwoude en sinds 2005 vanaf de eigen locatie op adres De Laars 14 in Spaarndam. “De ligging aan het water zorgde ervoor dat we steeds meer het accent op de watersportactiviteiten zijn gaan leggen”, vertelt Quirijn. “Onze locatie op de Laars is vrij klein met weinig parkeerplaatsen, vandaar dat we al snel interesse kregen in een uitbreiding op Schoteroog aan de overkant van onze locatie. We hebben jarenlang heen en weer gevaren met de grotere groepen die dan sport en spel activiteiten deden op Schoteroog. Met paviljoen Loef op Schoteroog kunnen we deze groepen makkelijker ontvangen. En met de professionele keuken van Loef worden de barbecues en buffetten nog beter.”
Het nieuwe onderkomen blijft het hele jaar open. Niet alleen voor groepen die een sportieve activiteiten hebben geboekt, maar ook voor losse bezoekers die iets willen eten of drinken. Door alle brede rietzones langs de oevers van de Mooie Nel is het water van de Mooie Nel voor zwemmers lastig toegankelijk. Aan de 25 meter lange aanlegsteiger van Loef komt straks een groot vlot te liggen. Dat zal niet alleen gebruikt gaan worden door gasten die willen zwemmen, ook ‘loungen en chillen’ is op het grote vlot mogelijk. Op de heuvel van Schoteroog kunnen kinderen straks ook het hele jaar door mountainboarden en gras sleeën. Kirsten geeft aan dat de laatste crowdfundactie via het platform 'Doorgaan.nl' duidelijk heeft gemaakt dat er nu al veel interesse is voor het vieren van feesten en partijen bij paviljoen Loef.
De provincie Noord Holland heeft aan Dynamique een flinke subsidie verleend omdat zij meende dat Schoteroog en de Mooie Nel wel een openbare horeca en recreatie voorziening kan gebruiken. Tot op heden zijn er vooral (watersport)verenigingen die een plekje hebben veroverd aan de Mooie Nel. Door het hechte samenwerkingsverband heeft de familie Dalhuisen samen met de Koninklijke roei en zeilvereniging Het Spaarne en de Reddingsbrigade Haarlem het lastige vergunningen traject succesvol doorlopen. “We zijn veel dank verschuldigd aan onze buren van ‘Het Spaarne’, zonder de bestuurlijke ervaring van deze vereniging was deze ontwikkeling niet gelukt."

Artikel geplaatst op maandag 26 juni 2017 - 10:03

Foto's
Reacties (0)


Reageer