Rodi

Divino opent deuren
Echt Italiaans schepijs én vlaaien uit Limburg

(Foto's aangeleverd)

HAARLEM – Sinds begin vorige maand is de Cronjé een zaak voor echte lekkerbekken rijker. Hier is het hele jaar door ambachtelijk Italiaans schepijs verkrijgbaar, maar ook voor luxe vlaaien uit Limburg of een heerlijke kop koffie of thee is dit hét adres.


Eigenaar Mitch Oosterhuis (23 jaar) opende eerder al een eigen ijssalon in Purmerend. Hij heeft echt van zijn hobby zijn beroep gemaakt. “Ik kom veel in Italië, als kind al. En toen ik daar die ijssalons zag, dacht ik ‘dat wil ik ook!’. Het is erg leuk om met goede producten te werken.”
De vlaaien van Divino komen echt uit Limburg, want ‘die zijn toch echt het lekkerst’, het schepijs wordt gemaakt door de Italiaanse familie Ferrari uit Eindhoven. “Zij maken écht Italiaans ijs. Je proeft dat het vers en ambachtelijk gemaakt is. Zonder geur- en smaakstoffen. Met melk van een lokale boer. Ik ben goed bevriend met deze familie en ik vind het een eer dat ik deze heerlijke producten mag verkopen.”
Momenteel staat Mitch alleen in de zaak. Hoewel hij het hele jaar door schepijs verkoopt, verwacht hij in het ‘echte’ ijsseizoen (die start in maart) meer drukte en krijgt hij hulp. Naast schepijs en vlaaien verkoopt Divino ook zelf gemaakte Bossche bollen en staat er altijd vers gemaakte slagroom klaar. Afhalen kan, maar het is ook mogelijk om in de sfeervolle zaak plaats te nemen aan een van de tafeltjes. In de toekomst wil Mitch zijn assortiment uitbreiden met onder andere wafels, crepes en ijskoffie. “
Divino is gevestigd aan Generaal Cronjéstraat 101 in Haarlem. Kijk voor meer informatie op www.divinohaarlem.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 26 oktober 2017 - 14:58

Foto's