Rodi

Symposium Rouw & Verlies voorziet in behoefte

(Foto: aangeleverd)

HAARLEM - De eerste editie van het Symposium Rouw & Verlies werd vorgige week gehouden op initiatief van Stichting Nabestaandenzorg en Stichting Bretels. De stichtingen konden het symposium organiseren dankzij een innovatiesubsidie van de gemeente Haarlem. Maar liefst 160 bezoekers uit de zorg & welzijn, uitvaartbranche en MKB hadden zich ingeschreven voor het symposium in de Philharmonie.


Aanvankelijk was het symposium vol maar door een welkome bijdrage van Monuta en een mooie geste van de Philharmonie konden ook de mensen op de wachtlijst deelnemen. De organiserende partijen, Stichting Bretels en Stichting Nabestaandenzorg, hadden een zeer gevarieerd programma verzorgd. De middag begon met een plenair deel waar Jur Botter, wethouder van de gemeente Haarlem, de middag opende met een persoonlijk woord. Tim Overdiek, bekend van de NOS en auteur van het boek 'Tranen van Liefde', was gastspreker. Aan de hand van zijn eigen verhaal ,over het verlies van zijn vrouw, gaf hij handvatten. Mylou Frencken verzorgde de muzikale omlijsting en Pieter Webeling was gevraagd de rol van dagvoorzitter op zich te nemen. In het tweede gedeelte konden mensen kiezen tussen vier verschillende workshops: wat kinderen en jongeren nodig hebben die te maken krijgen met rouw, over rouw op de werkvloer, over op welke wijze rouw bij het leven hoort en hoe je mensen na verlies kunt ondersteunen.

Nicky Westerhof van Stichting Bretels en Linda Frank van Stichting Nabestaandenzorg waren enorm verrast over het tempo waarmee het symposium vol was. Blijkbaar voorziet het symposium in een behoefte. Een belangrijk signaal wordt hier mee afgegeven en daarom zullen Westerhof en Frank zich inzetten zodat er meer aandacht en ruimte komt voor het delen en overdragen van kennis en ervaring.

Artikel geplaatst op maandag 13 november 2017 - 12:53