Rodi

Word chauffeur bij Tafeltje Dekje

Ben Tijsterman. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Voor degenen die –tijdelijk– niet meer kunnen koken, is er Tafeltje Dekje. Deze maaltijdservice aan huis is specifiek voor inwoners van Haarlem met een kleine beurs. Wanneer je als vrijwilliger, via de Unie Van Vrijwilligers, aan de slag gaat als Tafeltje Dekje-chauffeur is dat op verschillende manieren nuttig.


Tekst: Ben Tijsterman, chauffeur vrijwilliger Tafeltje Dekje
Je doet als vrijwilliger niet alleen geweldig, maar vooral bevredigend werk. Je voelt je gewaardeerd, je maakt je nuttig voor cliënten die hun maaltijd thuis bezorgd krijgen en je breekt de dag voor hen die vaak niemand anders meer zien.Daarnaast heb je een signalerende functie en moet er soms handelend worden opgetreden. Bijvoorbeeld als een cliënt altijd trouw zelf opendoet, maar opeens niet, dan kan er iets aan de hand zijn. Je schakelt de achterwacht in en er wordt contact gelegd met een vertrouwenspersoon. Terwijl er wordt uitgezocht wat de reden kan zijn dat er niet wordt opengedaan, improviseer je hoe de maaltijd daar achter te laten.
En dan de maaltijden. Er zijn dagelijkse menukeuzemogelijkheden, ook kan men kiezen uit een warme of koude maaltijd, toetje of fruit na. Er is heel veel mogelijk. En de rijders? Er is een geweldige verbondenheid en goede sfeer tussen de rijders. Iedere chauffeur rijdt in principe op een vaste dag in de week dezelfde route. Als een vrijwilliger onverwachts verhinderd is, wordt dat onderling altijd goed opgelost.
Ik kan het iedereen aanbevelen deel te nemen aan de Tafeltje Dekje maaltijddiensten. Of als chauffeur of als cliënt, want de wereld wordt er een stukje beter van!
Unie Van Vrijwilligers Haarlem e.o., Raaks 36-4, 2011 VA Haarlem. T: 023-5261629, E-mail: info@uvvhaarlem.nl, Website: www.uvvhaarlem.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 30 november 2017 - 14:15