Rodi

Een ei van Columbus

De ondernemer één dag in het zonnetje zetten dat was de agenda voor 17 november 2017 dag van de ondernemer. Een initiatief van MKB NL bedoeld om het ondernemerschap te vieren en ondernemers te bedanken voor hun durf en inzet. Op die dag wordt door het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering de ‘Staat van het MKB’ bekend gemaakt met cijfers van het CBS. Deze Staat geeft een beeld over de stand van zaken van het MKB en brengt uitdagingen en mogelijkheden voor het MKB in kaart.
Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering is ingesteld door de minister van Economische Zaken en zet zich in om het groeipotentieel van met name het Midden en Kleinbedrijf in Nederland, te versterken.
Eén van de ondernemers die op die dag extra in het zonnetje zijn gezet is het Haarlemse ondernemers duo Jack S.C. Shen en Dennis Schuivens die CRDL op de markt heeft gezet. CRDL is een ‘interactief zorginstrument dat contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. Een ei van Columbus om het isolement te doorbreken van mensen met dementie, autisme, en anderszins door de menselijke waarde te behouden. www.crdlt.com.
MKB Haarlem zet structureel in om ondernemers de kans te geven hun verhaal te vertellen enerzijds en business te genereren anderzijds. Recent op een MKB-Haarlem inspiratienetwerk bijeenkomst trad het bedrijf Lost Lemmon, in de persoon van Diana Koppenol, op. Lost Lemmon is vernoemd naar de Amerikaanse goudzoeker ‘Lemmon’. De missie van dit Haarlemse bedrijf is het goud uit elk bedrijf zichtbaar te maken door oplossingen met ICT randje te ontwikkelen voor sociaal-maatschappelijke problemen. Dat is goud waard zowel voor de opdrachtgever als voor Lost Lemmon. www.lostlemmon.nl
Wat mij betreft is het elke dag, de dag van de ondernemer!
Faridah Azimullah, voorzitter MKB-Haarlem, www.mkb-haarlem.nl

Artikel geplaatst op donderdag 30 november 2017 - 06:57