Rodi

Davoud Perzische Tapijten
Schitterende tapijten kijken in de meest complete Perzische tapijtzaak van Amsterdam!

(Foto: Rodi Media)

AMSTERDAM - Davoud Perzische Tapijten staat al jaren bekend om zijn hoogwaardige producten. Het bedrijf heeft bovendien de grootste voorraad oosterse tapijten in huis. Ze beschikken over liefst 6.000 verschillende soorten tapijten en kleden en kunnen inspelen op allerlei wensen van de klanten. Ook leveren ze op maat, een eigen ontwerp wordt vakkundig geknoopt (alle maten mogelijk). Davoud is een tapijthandel waar alles mogelijk is op het gebied van handgeknoopte tapijten.


Davoud bestiert al veertig jaar de tapijtenwinkels in Amsterdam-West. Admiraal de Ruijterweg 48 en 50 is hét adres voor de vele soorten oosterse tapijten en kleden. "We krijgen bezoek van klanten uit heel Nederland. Ze komen zelfs uit het buitenland voor onze tapijten. We hebben niet alleen veel kennis, maar we hebben ook een behoorlijke reputatie opgebouwd. Antiek, klassiek, exclusief, wij kunnen ze leveren."
Antieke en oude tapijten zijn vaak prachtig mooi door hun oude kleuren, gemaakt uit natuurlijke grondstoffen. Natuurlijk is ook de exclusiviteit heel leuk! Bijna wekelijks reist Davoud naar veilinghuizen in binnen- en buitenland om daar de mooiste stukken te kunnen bemachtigen. De meeste stukken, oorspronkelijk gemaakt voor de society en de gegoede burgerij, worden geëxporteerd, maar inmiddels raken ook steeds meer Nederlanders geïnteresseerd in zo'n bijzonder exemplaar. Zijn 25-jarige expertise op dit gebied, alsmede zijn enorme verzamelwoede resulteert in inmiddels de grootste collectie prachtige Oosterse en Europese tapijten in de Benelux. Wat veel mensen niet weten is dat lang geleden ook in Nederland tapijten werden geknoopt. Een behoorlijk aantal van deze tapijten is in de collectie aanwezig. Zijn eigen restauratieafdeling zorgt natuurlijk voor de juiste behandeling en de juiste restauratie. Als ze gereed zijn, liggen ze weer klaar voor de liefhebber!
"Onze locatie aan de Herenweg in Alkmaar deed in het verleden dienst als groothandel of opslagruimte. Omdat de vraag in Noord-Holland naar onze tapijten groeiende is, hebben we besloten om 'Alkmaar' open te stellen voor onze klanten. Ook hier kunnen zij dus voortaan terecht", aldus Davoud.
Ook in het reinigen en restaureren van tapijten houdt Davoud al jaren een naam hoog. "Is je tapijt vies en ziet het er niet meer uit, dan kun je bij ons op professionele wijze je tapijt laten reinigen. Kloppen, shamponeren, uitspoelen en drogen. Voor elk soort tapijt wordt een eigen reinigingsmethode toegepast, afhankelijk van diverse factoren. Je tapijt kun je binnen twee weken, keurig verpakt in plastic, weer ophalen. Daarnaast restaureren wij tapijten. We bieden een totale servicepakket aan de klant. In Alkmaar als in Amsterdam kan de klant rekenen op deze totale service", aldus de ondernemer.
Wie meer daarover wil weten of benieuwd is naar de Perzische tapijten van Davoud kan langskomen op Admiraal de Ruyterweg 46-50, 1056 GK Amsterdam, tel: 020-6161776.

Artikel geplaatst op woensdag 27 december 2017 - 13:16