Rodi

Verkoudheid? Weg ermee!

(Foto: Shutterstock)

HEEMSTEDE - "In Israël zijn meer dan vijftig behandelkamers, Rusland past de therapie toe in ziekenhuizen, terwijl je een behandeling in Canada zelfs 100 procent vergoed krijg. In Nederland moeten we nog steeds uitleggen wat halotherapie is: een sessie in een kamer met een droge zoutnevel. Het helpt je snel af van vervelende klachten als griep. Of voorkomt hem”, stelt professor Alina van Chervinskaya.


"In vijf behandelingen van een uur (waarvan de eerste een gratis uur op proef) ben je van je griep af en is je immuunsysteem herstellende”, zegt Derei. "Halotherapie zorgt voor verbeterde ademhaling. Dit gebeurt door toediening van een fijne medicinale zoutnevel (zoutconcentratie in de lucht varieert tussen de 1 en 5 mg/m³). Deze nevel bevordert de ademhaling, reinigt en ontsmet de ademhalingsorganen diepgaand van bacteriën en slijm, waardoor de longprestatie verbetert.”
Een zoutkamer bestaat ook echt uit zout. Zelfs de muren zijn van zout. De bezoeker in de kliniek vlijt zich neer op comfortabele ligstoelen, steriel door schoenen en verplicht haarnetje, en neemt de minuscule zoutdeeltjes op die door de zoutkamer worden geblazen. "De behandeling is 100 procent natuurlijk, en veilig, zelfs voor kinderen vanaf zes maanden. De kleintjes kunnen zelfs lekker spelen in onze behandelkamers.”

Preventief

De reinigende zoutnevel helpt niet alleen tegen verkoudheid en griep. Ook mensen met COPD, astma, hooikoorts, allergieën of huidproblemen als eczeem en psoriasis vinden baat bij HaloClinic. Ook de griep letterlijk laten ‘opzouten’? De eerste behandeling is gratis en vrijblijvend. Haloclinic heeft vestigingen in Zaandam en Heemstede. Kijk voor meer informatie op www.haloclinic.nl.

Artikel geplaatst op maandag 05 februari 2018 - 10:57