Rodi

Werken in de zorg is topsport!
Begeleider bij de Hartekamp Groep; Zo samen mogelijk

(Foto: aangeleverd)

HEEMSTEDE - Maandag 12 maart landt Olympisch kampioen Maarten van der Weijden met een helikopter bij de Hartekamp Groep in Heemstede. Hij opent hiermee de Week van de Zorg. Van der Weijden weet als geen ander hoe hard het werken is om een doel te halen en hoe groot de voldoening is als dat lukt.


Zo werkt dat in de zorg ook: met een team gefocust zijn op één doel en daar alles voor opzij zetten. Steeds weer trainen om je werk nog beter te kunnen doen. Samen met je team zorg je dat elke dag zo goed mogelijk is voor je cliënt. Soms heel vroeg op, soms heel laat thuis. Je loopt de hele dag. En toch is het het mooiste wat er is: werken in de zorg.
Bij de Hartekamp Groep wordt veel in teams gewerkt. De mensen binnen een team weten wat ze aan elkaar hebben en vertrouwen elkaar blindelings. Dat moet ook wel. Arwen is medior begeleider bij Harteheem in Heemskerk en zegt het als volgt: "Het team is zo belangrijk. Je moet op elkaar kunnen rekenen, maar je moet ook met elkaar kunnen lachen. Zij zijn er om je verhaal aan te horen als je een zware dag hebt gehad. Want die zijn er. Net als in de topsport. Maar je team en het lachende gezicht van een cliënt maken dat het werken in de zorg zo leuk is.”
Ook als begeleider in een topteam werken bij de Hartekamp Groep? Bekijk de openstaande vacatures op www.hartekampgroep.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 06 maart 2018 - 16:31